Halloumi fries med jalapeno- och korianderdipp

Hej gullisar. Idag har jag roat mig med att:  1. försöka fighta min helt förfärliga jetlag som gjorde att jag vaknade klockan 03:30 inatt och inte kunde somna om 2. laga något riktigt gott för en KIT-film: halloumi fries.  Har ni ätit detta någon gång? Det hade inte jag tidigare och jag kan meddela att det är genialiskt. Halloumi är ju världens godaste ost när man tillagar den eftersom den har en så härlig konsistens och bra sälta. Det blir som en matigare variant av pommes frites som passar utmärkt att äta som snacks eller tillbehör till t ex en burgare. Som vanligt friterar jag i ghee eller neutral kokosolja för att de tål upphettning så bra  - jag tycker att det är värt de extra kronorna det kostar att köpa något som inte släpper ut gifter.  Dippen jag gjorde till är en vitlökssås med jalapeno och koriander som smaksättning, två av mina favoriter. Den här såsen skulle jag kunna äta till i princip vad som helst, men den lämpar sig speciellt bra till den salta osten. Prova och se om ni håller med! Btw, medan jag sitter och skriver detta kollar jag på Sex & the City på tv. Är jag den enda personen som tycker att karaktären Aidan är så... blaah? Alla verkar alltid tycka att han är den bästa pojkvännen i hela serien, jag tycker mest att han känns konstlad och tråkig. Kanske är det skådespelet jag tycker är dåligt? Jaja, mest en reflektion som verkligen inte har någonting att göra med halloumi fries.  Halloumi fries med dipp(4 personer) 2 st halloumiostar 1 dl vetemjöl (eller 1 dl mandelmjöl för glutenfritt alternativ)Olja att fritera i (gärna ghee eller kokosolja) Jalapeño- och korianderdipp 2 dl crème fraiche1 pressad vitlöksklyfta1 dl finhackad koriander 0.5 tsk limesaft1 tsk jalapeno hot sauce 2 krm honungSalt & peppar 1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dippen i en skål och ställ åt sidan.2. Skär halloumin pommes frites-liknande stavar. Lägg stavarna på lite hushållspapper en stund för att torka av ev. vätska. 3. Lägg mjölet på en tallrik. Doppa varje stav i mjölet så att de blir helt täckta. 4. Värm up frityroljan till 180 grader. Fritera halloumistavarna i omgångar, ca 1 minut, tills de fått en fin gyllene och krispig yta.5. Servera halloumistavarna tillsammans med dippen direkt.