Hemmagjord päron- och gorgonzolaravioli med brynt salviasmör

  I helgen hände något spännande - för första gången gjorde jag egen pasta. Eller okej, nu ljuger jag lite, Frida kom hem till mig och hade redan gjort degen dagen innan. Men vi kavlade tillsammans med en sån där liten rustik pastamskin och vi satte ihop ett gäng fantastiska raviolis som blev grunden till en av de godaste pastarätter jag ätit. Jag fick verkligen smak för att göra egen pasta, måste inhandla en sån där maskin snarast.    Receptet kommer härifrån och är relativt enkelt att tillaga. Vi gjorde som sagt ravioli istället för caramelli, men i övrigt ändrade vi ingenting. Brynt salviasmör är ju livet, så gör gärna lite extra!    Pastadeg 300 g durumvetemjöl 3 ägg 1 tsk salt   Fyllning 1 päron, hårt, skalat och finhackat 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, riven 1 msk smör 1 dl ricotta 1 dl gorgonzola 0,5 dl parmesan, finriven 1 krm muskotnöt, färskriven 1 krm svartpeppar, nymalen   Till toppingen 100 g smör 16 blad salvia 12 valnötter, hackade 1 citron, zest (rivet skal)   Pastadeg: Blanda mjöl och salt och lägg det på en arbetsyta. Gör en urgröpning i mitten som rymmer äggen. Knäck äggen i urgröpningen och börja arbeta in dem i mjölet lite i taget med en gaffel. När blandningen börjar bli smulig går du över till att arbeta med händerna. Knåda degen till en fast pastadeg. Den ska inte smula men inte kladda. Fast men med ett stumt motstånd. Beroende på äggens storlek kan degen ev behöva mer fukt, då blöter du handflatorna med vatten och arbetar in det i degen.   Knåda ca 5-10 minuter till och svep sedan in degen, formad till en boll, i plastfolie och låt vila minst 30 minuter men gärna över natten.   Fyllning: Stek det finhackade päronet och löken i smör tills det blir mjukt men ej brynt. Lägg i en skål och låt svalna.   Blanda ricotta, gorgonzola, parmesan, muskotnöt och svartpeppar till en jämn röra tillsammans med löken och päronen. Undvik att få med eventuell vätska från skålen. Fyll din pastadeg enligt önskemål. Koka snabbt.   Servering: Bryn sedan smöret och lägg på slutet ner salvian så den steks i smöret. Det går även bra att lägga ner valnötterna i smöret en stund för att ge dem lite färg och brynt smak.    Lägg upp pastan, toppa med smöret och citronzesten.