Hemmagjorda Donuts

Donuts är något av det godaste jag vet och om jag köper fika är det oftast det jag köper. Har dock aldrig smakat på hemmagjorda. I helgen gjorde jag dessa donuts och det var så mycket enklare än jag trodde. Smakar precis som köpta också vilket är toppen! Recept för 10st ca 35 g smör 1 dl socker1 ägg2 dl mjölk  7 g jäst 0,5 msk vatten  ca 6 dl vetemjöl +0,5 L rapsolja att fritera i Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen lösts sig. Smält smöret i en ka­strull. Låt svalna och häll över mjölken. Häll smörblandningen över jästen och tillsätt socker, ägg och hälften av mjölet. Blanda till en slät och klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakning. Knåda till en deg. Låt degen jäsa i kylen under bakduk till dubbelstorlek, ca 5 timmar. (Eller över natten, om du gör degen på kvällen och bakar ut på morgonen. Så gjorde jag.) Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en ca 1 cm tjock platta. Stansa ut cirklar med ett mått eller glas, ca 10cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt dem jäsa under bakduk i kylen till dubbel storlek, ca 1 timme.Värm oljan till 180 grader i en kastrull och fritera ringarna ca 30 sekunder på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper innan du doppar dem i socker. Lycka till!