Blomkålspizza och Nicecream

Hittade flera goda recept i en utav buffé tidningarna man får hemskickad. Denna blomkålspizza är riktigt god. När jag tog denna bild hade jag ingen grönkål hemma så jag använde ruccola istället. 600 g blomkål3/4 dl mandelmjöl2 dl riven parmesan2 ägg1 msk oregano, torkadOlivoljaSalt, svartpepparTopping:100 g skuren grönkål1 rödlök4 färska fikon200 g färskost, philadelphia2 msk pinjenötter1/2 dl pesto Ugn 250 grader.Masera grönkålen med 1/2 msk olja och 2 krm salt. Skala och skiva rödlök tunt. Skär fikonen i klyftor. Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 liter kokande vatten. Låt svalna och krama ur vätskan. Blanda blomkål, mandelmjöl och parmesan med ägg, oregano, salt 1/2 tsk och 1 krm peppar. Bred ut degen till fyra runda pizzor på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget 10-15 min i mitten av ugnen. Bred färskost över bottnarna. Fördela rödlök, grönkål och pinjenötter över. Grädda ytterligare 5-7 min, tills grönkålen blivit lite krispig. Toppa med fikonen och klicka på peston. Till dessert från samma buffe tidning gjorde jag Nicecream. Det blev nice det med😉 Snabbglass: Mixa 250 g fryst mango, 1 dl färskpressad apelsinjuice, 1 dl vaniljkvarg, 1 msk riven ingefära och 1 msk honung till en slät smet. Tillsätt 2 msk chiafrön och 1 krm salt.  Mixa snabbt ihop och servera i glas.