Kasslergratäng

I dag skulle min storebror komma till mig på lunch. Jag hade en bit kassler i kylen och tänkte göra nått på den. Gjorde en gratäng med inspiration från Åse,s första kokbok. I den heter rätten kycklingcurrygratäng och finns på sidan 44. Men jag gjorde några små ändringar och en stor. jag hadde kassler istället för kyckling. Hur som, det blev jätte gott. Så här gjorde jag.   ca 700 g kassler 1 röd paprika 1/2 purjolök 1 gul lök ca 2 dl frysta skivade champinjoner (tinade) 2.5 dl grädde 100 g philadelpia ost. naturell  2 msk tomatpure 2 tsk curry 1 tsk sambal olek 1 msk stark mango chutney 1 tsk paprika pulver ca 8-10 soltorkade tomater i olja Riven ost  körsbärstomater   Gör så här.   Hacka paprika, vitlök, gul lök, purjolök och stek med de tinade champinjoner i smör och curry. Jag salta och peppra liiite.  Lägg de stekta grönsakerna i botten på en form och fördela strimlad kassler ovanpå.  Koka ihop grädde, philadelpia ost, tomatpure, sambal olek, mangochutney, paprika pulver, salt och peppar. (försiktig med salt och peppar då kasslern är salt och sambalen är stark) Strimla de avrunna soltorkade tomaterna och lägg på kassler. Häll såsen över och toppa med delade körsbärstomater och mycket riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 min. Servera med valfria tillbehör.Vi hade en sallad med kinakål blandat med vitvinsvinäger och salladskrydda samt en stor skål med kokt broccoli. Även kokt ris och kokta kikärtor fanns på vårat lunchbord idag.        Före och efter ugnen.