Kladdkaka med jordnötsglasyr.

        Idag skulle jag träffa några vänner för fika. Tog med en kladdkaka med jorsnötsglasyr och överaskade med. Alla tyckte den var jätte god och tog om. Jag fick till och med höra att det var den bästa kladdkaka hon ätit.  Jag tyckte själv det blev väldigt gott och delar gärna med mig av receptet. Det är ett lätt recept som alla kan göra. Kakan.150 g smör150 g choklad. Jag blandar 86% mörk choklad och sockerfri mjölk choklad. 3 ägg1.5 dl grädde0.5 dl mandelmjöl1 krm äkta vaniljvalfri sötning. Mängd beroende på vilken choklad man väljer. Jag tog till denna 1.5 msk sukrin och ca 2/4 krm fransk stevia. Gör så här Smält smöret och lägg i chokladen så det smälter ihop.Ttillsätt grädden, ställ åt sidan, vispa äggen och sötning tjock och pösigt. Blanda ihop smetarna och blanda, tillsätt vaniljpulvret och mandelmjöl.Jag använder en springform som är ca 20 cm i diameter och spänner fast ett bakplåtspapper i botten. Grädda i 225 grader i ca 11-12 min. Den är och ska vara riktigt dallrig i mitten. Bara lite stelnat på kanterna. Den ska ätas väl kyld (gärna dagen efter) så då "sätter" den sig och blir len och krämig i mitten. Glasyr.Gör så här.Koka upp 1 dl grädde, dra åt sidan. Lägg i ca 70 g choklad i den varma grädden och låt smälta. Jag blandade även här mörk och ljus. 2 msk osötad jordnötssmör (jag använder mitt hemmagjorda, finns recept här på bloggen) och 1 msk smör eller kokosfett. Damma i lite sötning beroende på vilken choklad ni använt. Som vanligt gäller SMAKA, SMAKA och SMAKA!! Detta med sötning är högst individuellt om hur sött man vill ha det. Rör så allt blandas och låt sen svalna. Bred den avsvalnade glasyren på den kalla kakan och strö sen salta jordnötter över kakan. Jag använde både hackade och hela. Låt stelna till lite i kylen. Glasyren blir inte hård utan bara håller ihop och blir krämig. Och eftersom jag är så snäll att jag lägger ner tid till att provbaka åt er och sen delar mina recept till er så måste ni meddela om ni provar recepten och hur ni tyckte det smaka.  Och även om ni inte provar får ni gärna lämna avtryck ändå. Bara säga Hej. Berätta om ni gillar det ni ser och läser. Om inte, berätta det oxå. Alltid kul att "se" vilka ni är!Kram!