Morortsmuffins

I förra numret av Allt om LCHF (expressens bilaga) Nummer 2/2014 fanns ett recept på morotsmuffins med. Jag använde det som grund men gjorde om de lite. Dessa är både lågkolhydrat och lågkalori. Även helt nötfria.  Man kan lätt och med gott samvete mumsa flera. Sonen och jag gjorde 5 stycken muffins och några små minimuffins i pralinformar och vi åt upp alla.      Så här gjorde jag. Allt blir ju lite ca beroende på hur stora ägg man har och hur stor morot EN är)   2 ägg 2 msk sukrin och lite äkta ren stevia. 0.5 dl mjölk (jag hade havremjölk just idag pga hade en öppnad jag fått som test. eftersom det ine är något vi använder vanligtvis så ville jag "slösa" på den.) 0.5 dl kvarg ca 1.2 dl bakprotein (jag köper från lchf butiken) 1,5 msk kokosmjöl (risentas har jag) 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 0.75 tsk ingerfära 1 finriven morot lite vaniljpulver/essens. (jag använder bourbon vanilj extrakt)   Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda alla andra torra ingredienser för sig i en skål. Rör i hop det torra och kesella, mjölk och finriven morot tillsammans med äggsmeten.   Fördela muffinssmeten i formar. Jag använder mig av silikonformar. De lossnar så underbart lätt i sådana.  Smeten räcker till 6 "normalstora" muffins.   Grädda (i min ugn) i 175 grader mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna.    Glasyr.   En god kvarg. Jag har lindahls kvarg naturell som favorit. Den är hyffsat len och krämig och inte så sträv som andra. Blanda kvarg och vanilj, smaksätt med lime, citron och sötning om ni vill. Jag hade bara vanilj och sötning i dag.  Strö över kokos. Gärna färgad. Jag blanda liiiiite gul och röd karamellfärg. (nä, färgämnen är inte nyttigt) Men så gjorde jag.    Och bakar ni och använder instagram är jag väldigt glad om ni taggar. Jag vill ju se vad ni gör.        Lite roligare mellis!!               -Jag kan äta hur många som helst mamma! Tummen upp!!             Minisar gjorda i silikonformar för praliner.