Kladdkake-mugcake

Detta må väl inte se så motbjudande ut? Oftast när jag bakar eller lagar mat så ser resultatet ofta sämre ut än själva smaken, men jag tror mig ha lyckats fått till denna kaka utseendemässigt denna gång.   Jag har funnit ett nytt proteinpulver med smak av kladdkaka som är megagott. Så jag valde att experimentera lite i köket, då jag är någorlunda engagerad vad gäller protein och bakning. Lyckades trolla fram en läcker kaka på mindre än 5 minuter som dessutom har otroligt bra macros (dvs fördelning av protein, fett och kolhydrater)!  P 58 / F 9,4 / C 6,7, 331 kcal (Detta är kalkylerat med hjälp av appen MyFitnessPal, inkluderar inte frostingen. Frostingen är för sig portionsvis på 233 kcal, P 49 / F 1,3 / C 6 men jag använde mig av cirka 1/4 av den portionen).    1 skopa Tyngre vassleprotein kladdkaka (35 gr) (http://butik.tyngre.se/tyngre-wpc-kladdkaka) 1/2 skopa bodyscience casein Vanilla Ice Cream från mmsports (http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Casein.html) 1 ägg ca 50-100 gr Lindahls kvarg (jag tog vaniljsmak) ev. steviadroppar, sukrin gold eller annan sötning   Rör ihop allting till en kletig smet. Smörj en kaffekopp med smör/kokosolja (gärna en stor och lite högre än vanligt, så att kakan inte rinner över när den blåser upp i mikron) och häv i smeten. Mikra kakan cirka 1-1.30 minuter. Om kakan stiger väldigt fort och ofta, pausa mikron och låt den sjunka innan du fortsätter värma den. Slutligen bör den vara kompakt så att du kan vända koppen upp och ned så att kakan lossnar.    1-1,5 skopa bodyscience casein Vanilla Ice Cream  2 äggvitor 100 gram Lindahls kvarg ev. sötning   Rör om alla ingredienser tills det blir en kletig, vit massa.  Skär kakan i mitten, bre frostingen på den nedersta halvan, placera den översta halvan över och bre över den också. Strö eventuellt lite kakao på kakan för ett mer iögonfallande utseende ;)