Nyttiga kanelbullar

Tänkte slänga in ett extremt enkelt och gott recept på ett nyttigare alternativ för kanelbullar. Inte för att vanliga kanelbullar är så onyttiga, för personligen tycker jag att man ska kunna unna sig både det ena och det andra. Men jag blev lite inspirerad av några fitnesskonton, vilka alla verkar lägga upp recept på just dessa små knyten. Ingredienserna som krävs är få och själva tillagningen är extremt enkel, det tar förmodligen upp till så lite som en kvart totalt.   4-6 äggvitor (jag tog 6 för jag ville ha det extra tjockt och mer volym) 1 tsk kanel några droppar stevia alt. något annat sötningsmedel (eller vanligt socker)   1. Börja med att separera alla äggvitor från äggulorna och häv ned vitorna i en bunke. 2. Strö ned cirka 1 tsk kanel och valfritt sötningsmedel (jag kan tipsa om Nutrinicks steviadroppar!) 3. Vispa med elvisp i cirka 1-2 minuter för att få vitorna att bli fluffiga (dvs att det inte ska vara som vätska utan som ett väldigt fluffigt fluff). 4. Bre en bakplåt med fluffet. Notera att det ska vara på bakplåtspapper, annars finns det risk att fluffet fastnar eller blir bränt. Notera också att det inte bör vara så tunt, utan 1-3 cm tjockt fluff. 5. Häv in i ugnen på 200 grader i ungefär 7-10 minuter, beroende på när fluffet blir kompakt som en "deg". Stick gärna in en kniv då och då. 6. När vitorna känns någorlunda som en deg kan du bre på valfri fyllning. (Jag blandade 1/2 skopa proteinpulver med chokladsmak och 1/2 skopa proteinpulver med vaniljglassmak, lite vatten och kanel). Sedan rullar du ihop degen och skär i bitar.   Konsistensen är tyvärr inte som riktiga kanelbullar och man kan känna en bismak av ägg, men för min del är det lugnt då jag älskar ägg. Om du vill att det ska smaka mindre ägg, låt "bullarna" stå i kylen i 1-2 timmar. Det sägs att äggsmaken försvinner lite grand då. Macros 197 kcal / 1,2 gr fett / 7,8 gr kolhydrater / 39 gr protein