Banh mi

      Banh mi - vietnamesisk sandwich med marinerad fläskkarré, inlagda grönsaker, sriracha och koriander    Ingredienser (för 4 personer) 500 gram fläskkarré 1 baguette 3 salladslökar 1 kruka koriander srirachasås majonnäs     grönsaker: 1/2 gurka 1 morot 1 msk socker 2 msk vinäger  salt   marinad: 1 vitlöksklyfta 2 msk japansk soja  1 msk honung 1 msk sesamolja 2 msk vinäger 2 msk riven ingefära  salt, peppar   Gör såhär: 1. Grönsaker: (detta är en snabbvariant, självklart kan man koka upp en vanlig lag med ättika om man har mer tid) Skär grönsakerna tunnt (jag använder osthyvel). Lägg i en skål och blanda med socker, salt och vinäger. Ställ åt sidan så länge.  2. Blanda ingredienserna till marinaden. 3. Strimla köttet och stek det i olja. När de börjar bli färdigt, slå över marinaden och låt steka ihop en stund.  4. Strimla salladslöken.  5. Dela baguetten i 4 delar. Dela mackorna på mitten och rosta varje skiva i stekpannan en stund.  6. Bred på lite majonnäs på brödskivan. Lägg på kött och grönsaker. Strö över koriander, salldslök och slutligen srirachasås.