Snickers

Hemmagjorda snickers sötade med dadlar och utan vanligt vitt socker. Betyget på dessa: "det bästa du gjort någonsin", enligt sambon. Jag instämmer. Recept ursprungligen från Roy Fares men med vissa justeringar! Snickers Bottenlager   200 gram jordnötssmör 1 msk kakao  0,5 dl mandelmjöl  1 msk honung  Mellanlager 16 st soltorkade dadlar 0,5 dl vatten 1 msk kokosolja Topplager 1 dl hackade jordnötter  300 gram ljus choklad, sötad med stevia Gör såhär: 1. Bottenlager: Blanda ingredienserna till en deg. Tryck ut på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Ställ in i frysen i 20 min. 2. Mellanlager: Värm kokosoljan i micron till flytande konsistens. Mixa dadlar, vatten och kokosolja till en smet.  3.  Ta ut bottenlagret ur frysen och bred på toppingen. Strö över hackade jordnötter och tryck till lite. Ställ in allt i frysen i ca 30 min eller tills det är så pass hårt att du kan skära ut bars. 4. Skär ut bars i önskad storlek. Smält choklad över vattenbad och doppa barsen i choklad. Låt stelna i kylen. Förvaras i kyl.