Sweet potato & corn patties w garlic sauce

Ska ni laga vegetariskt ikväll? Då ska ni laga det här.      Sötpotatis- och majsbiffar, ca 16 st stora biffar 1,2 kg sötpotatis (ca 3 st medelstora sötpotatisar)  1 burk majskorn  1 dl majsmjöl 1,5 dl ströbröd  1 ägg 3 st schalottenlökar eller 1 gul lök, hackade 1 kruka färsk koriander (spara lite till såsen), hackad  spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar efter smak   1. Först behöver du få sötpotatisen mjuk och det kan man göra på olika sätt. Jag körde dem först en stund i ugnen men upptäckte att det gick lite för långsamt, så tog ut dem och micrade på full effekt i några minuter tills de mjuknat. Om du micrar, håll koll så att de inte sprängs. Låt svalna och dra av skalet.  2. Blanda majs, majsmjöl, ströbröd, koriander och kryddor i en bunke. Mosa i sötpotatisen och ägget. Låt stå en stund så att ströbrödet får svälla, biffarna håller lättare ihop då. 3. Stek i olja eller smör ca 2 min på varje sida.   Servera med vitlökssås:   Vitlökssås 3 dl creme fraiche resten av koriandern 2 vitlöksklyftor, pressade vitlökspulver, salt och peppar efter smak