15 saker att göra i sommar – som är helt gratis

15 saker att göra i sommar – som är helt gratis

Äntligen sommar! Men som många andra kanske du har panik över att kontot ekar tomt? Lugn, här är femton roliga saker att göra i sommar som är helt gratis.

Sola och bada
Packa ner bikinin och en handduk, hoppa på cykeln och ta dig till närmaste vattenhål. Men glöm inte solkrämen och vattenflaskan!

via GIPHY

Gå på biblioteket
Sommaren är en perfekt tid för att läsa den där boken som legat och stirrat på dig i hyllan hela vintern. När den är utläst är det bara att promenera till biblioteket och låna en ny.

via GIPHY

Ha serie- eller filmmaraton
Oavsett väder är det ju hur mysigt som helst att bunkra upp med godsaker, dra ner rullgardinen, lägga sig i soffan och trycka på play.

via GIPHY

Sticka eller virka
Det kanske låter tråkigt, men jag lovar, det ÄR kul med handarbete! Börja nu och du har en snygg mössa eller halsduk att ta på dig lagom till kylan kommer tillbaka…

via GIPHY

Blogga
Inget ger mer inspiration än ljumna sommarkvällar och brunbrända ben. Skriv vad du tänker på för stunden eller googla fram en lista att fylla i. Har du ingen blogg kan du starta en här! (http://www.devote.se/skaffablogg)

via GIPHY

Häng i en park
Uteserveringar i all ära, men hur mysigt är det inte med parkhäng? Om du blir uttråkad av att bara sitta på en filt så går det fint att fördriva tiden med allt från kubb till boule och kasta gris.

via GIPHY

Bjud in till spelkväll
Leta fram familjens gamla brädspel, bjud in ett par vänner och börja spela! Monopol är faktiskt riktigt kul när man väl kommer igång.

via GIPHY

Gå på museum
Det finns massor av museer med gratis inträde runt om i vårt avlånga land. Googla gratis museum + din stad och du kommer garanterat hitta något som faller dig i smaken.

via GIPHY

Plocka blommor
Färska blommor piggar upp vilket hem som helst, men att gå till floristen och handla kan bli dyrt. Så ut och plocka! Naturen kryllar av blommor av olika färg och form.

via GIPHY

Lyssna på en podcast
Det enda du behöver är din telefon och ett par hörlurar. Vad ger mer sommarfeeling än ”Sommar i P1”?

via GIPHY

Ring en vän
Om vännerna som bor nära inte har tid att umgås kan du alltid ringa en vän eller familjemedlem som bor en bit bort. Att ringa istället för att messa är underskattat.

via GIPHY

Lek turist i din egen stad
Fram med kartan, midjeväskan och kameran och ge dig ut på tur! Det finns säkert massa ställen i din närhet som du aldrig utforskat tidigare.

via GIPHY

Besök en 4H-gård
Att gå på zoo och kolla på djur är dyrt, men att besöka en 4H-gård är gratis! Googla fram närmaste gård och åk dit, du kommer inte bli besviken.

via GIPHY

Byt kläder med vänner
Du har säkert massor av kläder i garderoben som du har tröttnat på men dina kompisar gärna skulle vilja ha. Så vad väntar du på? Anordna en klädbytardag!

via GIPHY

Gå på dejt
Bjud ut den där snygga killen du chattat med på Tinder eller tjejen i kassan på ICA och gör något av ovanstående saker på listan. Kul och spännande! Kanske hittar du ditt livs kärlek eller nya bästa kompis i sommar?

via GIPHY

 

Text: Britta Persson