20 takbarer att hänga på i sommar

20 takbarer att hänga på i sommar

Det satt långt inne, men äntligen lovar väderprognoserna sol och värme! Här är tjugo takbarer i Stockholm och Göteborg att välkomna sommaren på.

Stockholm

The Winery Hotel
Adress: Rosenborgsgatan 20, Solna
The Winery Hotel om sig själva: Besök vår rooftop pool och bar med ett glas vin medan du tittar på solnedgången över Friends Arena. Här kan du också ta en simtur i vår uppvärmda pool med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken.

Capital at Scandic Continental
Adress: Vasagatan 22, Stockholm
Capital om sig själva: Välkommen till Capital, vår bar på takvåningen med spektakulär utsikt över Riddarfjärden både från baren och terrassen.

Scandic Anglais
Adress: Humlegårdsgatan 23, Stockholm
Anglais om sig själva: Stureplans dolda takbar gömmer sig på Scandic Anglais terrass på sjunde våningen. Ett av sommarstockholms bästa barhäng med DJ’s och utsikt över takåsar.

TAK Slakthuset
Adress: Slakthusgatan 6, Stockholm
Slakthuset om sig själva: Nu kickar vi igång TAKsäsongen på riktigt. Void ljudet är på plats, kolgrillen är igång och cavan ligger på kylning.

TAKET Gondolen
Adress: Stadsgården 6, Stockholm
Gondolen om sig själva: Vidunderlig utsikt ut över Stadshuset, Gamla Stan, Gröna Lund, Saltsjön, Mälaren, Stomatolskylten och det spännande Slussenbygget.


Foto: Gondolen

Sailorbar Scandic Sjöfartshotellet
Adress: Katarinavägen 26, Stockholm
Sjöfartshotellet om sig själva: Avnjut drinkar med inspiration från femtiotalets Amerika som serveras med en oslagbar utsikt över Stockholm. Sailorbar är öppen mellan maj och september.

Mosebacketerrassen – Södra teatern
Adress: Mosebacke Torg 1–3, Stockholm
Mosebacketerrassen om sig själva: En omåttligt populär klassisk biergarten med slående vyer över Gamla Stan, Djurgården och inloppet till Stockholm och vidare ut mot Nacka.

Dramaten
Adress: Nybrogatan 2, Stockholm
Dramaten om sig själva: DramatenTerrassen som är öppen under sommarsäsong, ligger i anslutning till Pauli och är oslagbart med sitt fantastiska läge sommartid!

Spa Bar at Clarion Sign
Adress: Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm
Spa Bar om sig själva: På vårt åttonde våningsplan ligger Spa Bar, vår roof top bar som har öppet under sommarmånaderna och erbjuder somrig dryck, lättare barmeny och DJs som spelar skivor flera dagar i veckan.

Tak Stockholm
Adress: Brunkebergstorg 4, Stockholm
Tak om sig själva: Sjunk ned i en soffa, njut av drinkar och dagar som övergår i långa nätter. Nordisk-japansk comfort food när hungern faller på. Och en utsikt få har sett förut.


Foto: Tak/Wingårdhs

Scandic Foresta
Adress: Herserudsvägen 22, Lidingö
Scandic Foresta om sig själva: På sommaren kan du slå dig ner på vår härliga terrass och njuta av utsökt mat, härlig kvällssol och fantastisk utsikt.

Pane Fresco
Adress: Klarabergsgatan 50, Åhléns City, Stockholm
Pane Fresco om sig själva: På den 450 kvadratmeter stora ytan hittar du en espressobar, pasticceria, deli, gelateria och en av stans bästa terrasser.

Solstugan
Adress: Snoilskyvägen 37, Stockholm
Solstugan om sig själva: Solstugan ligger på Fredhälls klippor med 200 sittplatser för alla väder. Här sitter du på första parkett på våra verandor uppe bland trädtopparna med utsikt över Mälaren.

Enzos Hornhuset
Adress: Långholmsgatan 15B, Stockholm
Enzoz om sig själva: På taket lapar vi sol och släcker törsten vår- och sommartid. Enklare mat serveras men bord reserveras inte på grund av vårt något svajiga klimat. 

Takpark by Urban Deli
Adress: Sveavägen 44, Stockholm
Urban Deli om sig själva: På Takpark by Urban Deli njuter du av en fantastisk utsikt över Stockholm. Vi har sedan förra året utökat med tre barer, varav en i det splitternya glashuset.


Foto: Foto: Urban Orzolek

Göteborg

Ruby Bar at Scandic Rubinen
Adress: Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Ruby Bar om sig själva: Vår takbar på sjunde våningen, är det självklara valet för schysst barhäng och goda drinkar. Storslagen utsikt över takåsarna och paradgatan Avenyn. 

Cielo Rooftop Bar
Adress: Kungsportsavenyn 6, Göteborg
Cielo Rooftop Bar om sig själva: Mitt på avenyn, där du kan njuta av solen, margaritas och skön musik. Cielo Rooftop Bar når du via Hotel Bellora.

John Scotts Avenyn
Adress: Kungsportsavenyen, Göteborg
John Scotts Avenyn om sig själva: John Scott's Pub ligger mitt på Avenyn i Göteborg. Puben erbjuder dig en upplevelse på tre våningar där du hittar både din favoritdryck och god mat.  

Radisson Blu Riverside Hotel
Adress: Lindholmspiren 4, Göteborg
Radisson Blu Riverside Hotel om sig själva: Koppla av i en skön fåtölj med en varm kopp kaffe eller njut av en cocktail på uteserveringen med utsikt över Göteborg och hamnen under sommaren. 

Henriksberg
Adress: Stigbergsliden 7, Göteborg
Henriksberg om sig själva: Är det något som är allmän kännedom i Göteborg så är det att Henriksbergs takterrass innehar den bästa utsikten i hela staden.

 

Text: Britta Persson