HANNA INSPIRERAR

Skulle du vilja att träning var en större del av din vardag men har svårt för att komma igång? Känns det kanske trist och tråkigt? Vi förstår dig... Därför bad vi den hälso- och träningsintresserade bloggerskan Hannalicious dela med sig av några tips och råd på vad som har hjälpt henne att få ett bättre humör, en godare nattsömn och massor med energi.

Vad håller dig motiverad till att träna och att faktiskt fortsätta?
 - Det som håller mig mest motiverad till att träna är nog den underbara känslan jag får efter ett hårt pass på gymmet eller en springtur. Det är såååå skönt att komma hem och ta en dusch efter ett träningspass - man mår verkligen bra efteråt.

Sedan är det även resultaten jag får av att träna som gör mig motiverad. Om jag inte skulle märka någon skillnad på min kropp eller mitt välmående efter allt arbete så skulle jag heller inte fortsätta, man vill ju se ett bra resultat!

Vad har förbättrats för dig med hjälp av träning?

 - Jag har blivit gladare och piggare. Tränade nämligen inte en enda gång under hösten och vintern 2012, och under den perioden mådde jag faktiskt ganska dåligt. Det var mycket i skolan, jag kände mig stressad, var lite småsjuk hela tiden och var bara allmänt trött på allt. Men nu när jag har kommit igång igen med träningen så märker jag en positiv skillnad på mitt humör och sover dessutom bättre. Det är så mycket som blir det till det bättre när man tränar.

Vilka är dina tio bästa tränings- och hälsotips?
1. Gör ett träningsschema och följ det till punkt och pricka
2. Drick mycket vatten
3. Gör squats (en sorts benböjsövning)
4. Pressa dig själv lite till
5. Gör träningen till en livsstil
6. Belöna dig själv ibland, till exempel med en ny väska, ett par nya träningsskor osv.
7. Sätt upp delmål
8. Skriv en tränings- och matdagbok
9. Våga styrketräna!
10. Träna tidigt på morgonen så att du har det gjort och slipper skjuta upp träningen hela dagen

Tack, Hanna, för att du delade med dig av dina tips och tankar kring träning och häsla. Nu är det bara för oss andra (som vill) att sätta igång att nå våra mål. Glädje, energi och en god hälsa - here we come!

OVEb0bf9cf456b9f7f6433dcfe802c4dabd.jpg

OVE7c1d77d461f43fae63accb4f68ef0f2f.jpg


AV: CAROLINE NYSTRÖM
caroline.devote.se
BILDER: HANNA FRIBERG
hannalicious.devote.se

 • Publicerat: 2013-02-28

Kommentarer

 • Ingen profilbild
  Ida Andersen - för 2 år sedan

  Man ska inte stirra sig blind på kalorier men ett steg mot en hälsosammare livsstil kan för många vara att skapa bättre matrutiner då väldigt många människor lever på snacks och läsk! Hanna menar inget ont, läs hennes blogg!

 • Teodora - för 2 år sedan

  Kolla in min blogg! ;) http://teasplace.devote.se/

 • Ingen profilbild
  Amanda Linqvist - för 2 år sedan

  Det var sådär det började för mig, skulle gå ner något kilo. Liksom bara för att få se ut som candice swaenpoel och de andra modellerna som verkade så trygga med sig själv. Men det spårar bara mer. Ät bara mat och inget godis och sånt så lägger man inte på sig. Jag har typ bulimi och undviker sociala kontakter, tänker på mat hela tiden dessutom, kan inte sluta, vilket leder till en fixering och konctrencationssvårgiheter i skolan=sämre betyg=sämre framtid och ekonomil Jag är blyg också nu för jag har tappat min utstrålning,hon där borta är smalare än mig och ser ut vara lyckligare, jag vill också bli och så börjas det om och om igen, alla är byggda olika och det får vi acceptera. Så alla där ute, trivs med er kropp och BANTA INTE!!!!! det slutar bara med att ni hetsäter!..... tappar vänner och sämre betyg

 • Ingen profilbild
  Sandra - för 2 år sedan

  Håller med Emma. Många stirrar sig blinda i kalorier och tänker inte på att man ska få i sig många andra olika näringsämnen! Ett tips är att fokusera mycket på proteiner och när man unnar sig kan man räkna kalorier så man inte får i sig för mycket av det "goda" :)

 • Ingen profilbild
  Emma - för 2 år sedan

  Skulle aldrig aldrig någonsin uppmuntra till en matdagbok. Sämsta tipset jag läst. Till vilket syfte, tjejer är redan besatta av vad de äter och det slutar aldrig hälsosamt. Tycker ni inte att det är tillräcklig press på tjejer som det är redan? Ät nyttigt och träna regelbundet så kan man unna sig det mesta onyttigt man är sugen på och så kommer man må mycket bättre. Tycker det är genomskinligt att Hannas "träningslivstil" grundar sig i dåligt självförtroende över utseende, annars äter man tex inte nudlar som innehåller 0 kalorier (för då förstår man att kroppen behöver MAT för att orka träna).

 • Nadja - för 2 år sedan

  Du har en jättebra blogg! Har precis börjat blogga på devote, du får gärna kika in om du vill! :) http://nadjaviola.devote.se

 • Hanna - för 2 år sedan

  Så härlig blogg! Kila gärna in på http://hannasfitness.devote.se/ där jag delar med mig av mina nyttiga och smarriga recept! :)

 • Malin - för 2 år sedan

  Så himla bra blogg! ♥

 • Ingen profilbild
  Josefin Enlund - för 2 år sedan

  Älskar hennes blogg! Och hon är den som inspirerade mig att starta en egen blogg med inriktning på träning och hälsa där jag hoppas kunna inspirera så många som möjligt till ett hälsosamt liv. Kika gärna in! :) http://josefinprospere.devote.se/

 • Isabelle - för 2 år sedan

  Verkligen bra tips! www.isabellesworld.devote.se där skriver jag om mitt liv i Afrika, mode och detaljer

 • Julia och Malin - för 2 år sedan

  Fin blogg du har!! Gå gärna in på vår mode och skönhetsblogg! www.beautygirls.devote.se

Skriv kommentar

Äldre artiklar...