TESTPANELENS RESULTAT

För två veckor sedan utsåg vi på Devote en testpanel bestående av fem tjejer som bloggar hos oss och kände sig manade att prova Brauns nya epilator Silk Epil 5, med förhoppningen om att uppleva den ultimata hårborttagningsmetoden.

Nu har vi sammanställt tjejernas resultat. Var skräckhistorien om hur ont det gör att använda sig av en epilator sann? Var den lätt att hantera, vad var det bästa och hur bra blev resultatet?

OVEbild_9.jpg

Madeleine Högberg-Bitici skrev till oss att hon hoppades på att Braun Silk Epil 5 skulle ge henne ett bra resultat som håller länge och ger henne ett par silkeslena ben att knäcka sommaren med.

Vad var din första reaktion?
Min första reaktion var faktiskt att det inte gjorde så ont som med mina tidigare epilatorer. Då slutade jag epilera för det gjorde så ont, men Braun Silk Epil 5 gav en mycket bättre känsla. Runt knäna och nere vid anklarna känns det dock lite mer.

Hur kändes huden efter tre dagar?
Jag rekommenderar att man gör det på kvällen, smörjer in benen med aloevera och låter huden vila under natten. Efter tre dagar så kändes huden normal och benen var mjuka och fina.

Var det som du trodde?
Allt som allt är jag faktiskt nöjd med effekten epilatorn gav, det bästa var att smärtan inte var så stor. Nu
har det gått en vecka och mina ben är lena och goa - hej sommaren, säger jag bara!

Cherylee Libertore blev chockad över smärtan när hon testade epilatorn i armhålorna, men tycker att det var mer bekvämt på benen. Hon tvivlar inte på att använda den igen – nästa gång till bikinilinjen. I sin video berättar Cherylee om sin upplevelse, visar upp vad som ingick tillsammans med epilatorn, vad som var det bästa med Braun Silk Epil 5 och på bilderna nedan kan ni se behandlingens resultat.

OVEbraunepilatorbild.jpg

OVE-1.jpg

Christina Chis, vår tredje försökskanin, gav Silk Epil 5 godkänt och beskriver resultatet som ett hallelulja-moment för rakhyvelanvändare.

Hur förberedde du dig?
För att testet skulle blir så bra som möjligt började jag med ett långt bad så att huden mjuknades upp ordentligt. Det sägs ju vara bäst att epilera sig då.

Vad var din första reaktion?
Min första tanke när jag tog fram epilatorn var att den var liten och behändig, fick perfekt plats i handen och att den lilla lampan framtill var supersmart! Jag gillade att den hade olika rakhuvuden som man kan byta ut och en kylhandske som ska ge lindring åt huden.

Hur kändes det?
Känslan när jag började epilera däremot...det gjorde ont! Smärtan är värst första gången, sen blir bättre efter hand.

Och efter tre dagar?
Benen känna mjuka, lena och jag har inget stubb - ett hallelujah-moment för alla rakhyvelanvändare.

OVEdscn1679.jpgAmanda Björkholm tyckte att Brauns epilator gav ett bra resultat och rekommenderar den till andra. Hon skriver också att man inte ska bli avskräckt första gången man använder den - även om det kan kännas obehagligt.

Hur förberedde du dig?
Jag förberedde mitt test genom att inte raka benen på 3-4 dagar så att jag hade lite hår att ta av. När jag väl skulle utföra testet använde jag kylhandsken för att bedöva huden lite innan jag satte igång.

Hur kändes det diretk efteråt?
Min hud blev svullen och rödprickig efteråt, men det försvann efter ett par timmar. Det är nog viktigt att kyla av benen så fort man kan och smörja in med en aloevera kräm. Därför bör man inte göra detta om man ska visa upp benen samma dag.

Hur kändes huden efter tre dagar?
Efter tre dagar har det ännu inte kommit något stubb. Några enstaka hårstrån kanske, men inte så grova som efter att man rakat sig med rakhyvel. Jag tycker att man ska prova en epilator om man vill få bort hår nu till sommaren, man slipper göra det ofta och det ger ett hållbart resultat.

OVEdscn1592.jpg

Vår femte deltagare, Linnea Jirasek, kommer göra om testet då det visade sig att hennes hud tyvärr var överkänslig mot just denna produkt. Hon kommer utföra testen med en annan av Brauns epilatorer, och resultatet kommer ni givetvis kunna läsa om här på Devote inom kort!

 • Publicerat: 2012-04-24

Kommentarer

 • Isabelle - för 3 år sedan

  Funderar på att köpa en för mina egna pengar. Beror bara på vad den kostar och var man kan köpa den?

 • Hanna - för 3 år sedan

  Vart köper man den? :)

 • Ingen profilbild
  Filip Krantz - för 3 år sedan

  Hej, Kommenterar på din blogg efter att jag såg att du tidigare var med i en bloggtävling. Är du intresserad av att vara med och få chansen att vinna: http://presenttips.org/?p=35 ?

 • Ingen profilbild
  Helena - för 3 år sedan

  är riktigt sugen på att köpa en :)

 • Ingen profilbild
  isa - för 3 år sedan

  Jag fick jättemycket problem med hårstrån fastnade under huden efter typ 2 veckor :O

 • Filippa - för 3 år sedan

  Åhhh gillar inte när saker gör ont! Vågar du kika in? www.ippas.devote.se

 • Dorna - för 3 år sedan

  ett tips. kör när hårstråna precis kommit ut. Känns inte ens då...

 • Ingen profilbild
  Linnea Jirasek - för 3 år sedan

  Jättetacksam över att jag får testa en ny! Tack snälla ni :)

 • Matilda - för 3 år sedan

  Rätt sugen på att prova jag med! :)

 • Minna - för 3 år sedan

  Denna lilla smarta apparat har nu en första plats på min önskelista! ;)

Skriv kommentar

Äldre artiklar...