5 bra tips för dig som vill vardagsmotionera mer – och därmed må bättre!

5 bra tips för dig som vill vardagsmotionera mer – och därmed må bättre!

Det är okej att inte orka gå till gymmet efter en lång dag i skolan eller på jobbet. Så länge du ser till att vardagsmotionera kommer du att må mycket bättre i både kropp och själ. Och det bästa av allt – det är inte svårt att få ihop din dagliga dos! Här är 5 bra tips på just vardagsmotion.

 

1. Ta trapporna

Jo, det gör faktiskt skillnad. Om du väljer trapporna varje gång det finns möjlighet att ta hiss eller rulltrappor kommer du att samla på dig massor med gratis motion som du inte ens tänker på.

 

2. Lunchpromenad

Lunchen är det perfeka tillfället att ta en liten promenad. 30 miuters rask promenad gör stor skillnad om du vanligtvis sitter stilla på jobbet eller i skolan hela dagarna.

 

3. Cykla

Istället för att ta bussen, cykla! Om det är för långt kan du alltid ta cykeln en bit och sedan hoppa på bussen eller tåget. Förutom att du får motion är det även riktigt härligt att börja dagen med en cykeltur.

  

4. Bensträckare

Hinner du inte med en hel promenad på lunchen? Se till att ta bensträckare då och då. Det gör en piggare och kan på så vis leda till att man orkar röra sig mer när man väl är ledig.

 

5. Stå upp och jobba

Många som jobbar på kontor, och även i skolan, är stillasittande hela dagarna. Om du kan, stå upp istället!