Höstsäkra ditt liv med 7 goda vanor!

Höstsäkra ditt liv med 7 goda vanor!

Jobb och skola drar sakta men säkert igång och dagarna fylls nu med rutiner, utmaningar och stress. Här kommer 7 goda och livsviktiga vanor att anamma i höst!  

 



1. Prioritera sömnen! Trots oändliga uppsatser som ska skrivas eller aktiviteter som ska hinnas med, glöm inte bort att varva ner och belöna kroppen med 8 sköna timmar i sängen. Du blir piggare, fylld av energi och koncentrationen kommer att förbättras! 

2. Drick grönt te! Detta är höstens bästa dryck. Visste du att grönt te renar kroppen, piggar upp huvudet och har en avslappnande och lugnande effekt på kroppen? Det sägs dessutom att grönt te motverkar depression med sitt ämne Theanin. Det du! 

3. Promenera mycket, kickstarta morgnarna med frisk luft! Chocka kroppen med en rask morgonpromenad. En extra halvtimma under duntäcket lockar kanske mer än en kylig höstmorgon. Men jag lovar, både kroppen och knoppen kommer att tacka dig under dagen för den där halvtimman ute i friska luften. 

4. Ha fint och städat omkring dig!  När skolan nästan tar över och jobbet känns tungt är det viktigt att finna energi i småsaker runt omkring. Tänd extra mycket ljus, bädda sängen på morgonen för att få komma hem till något mysigt på kvällen, skapa lite extra ordning och reda helt enkelt. Det hjälper mer än vad vi tror och skapar både harmoni och balans.

5. Höstsäkra din necessär! Se till att rusta upp din hy för kommande årstider. Det är dags att byta ut sommarens skönhetsprodukter till något lite mer höstvänligt. En skön handkräm, en fetare body lotion, en återfuktande ansiktsmask, en reparerande hårinpackning och ett skönt läppbalsam är produkter som kan behövas när luften blir kallare och torrare.

6. Planera. Hur tråkigt det än låter, planera mer! Det hjälper dig att hålla koll på läget och minska negativ stress. Något så enkelt som att lägga fram morgondagens kläder innan du går och lägger dig eller planera veckan dag för dag i din telefon kan göra underverk för vardagspusslet.


7. Lyssna på dig själv. I höst ska du börja lyssna mer på dig själv. Ta inte på dig saker du inte vill och våga säga nej. Du behöver inte alltid vara överallt eller tillfredsställa alla i din närhet. DU är den viktigaste personen i ditt liv och det är dags att du börjar lyssna på dig själv och frågar hur du själv mår. 

 


AV: MARTINA LINDEN

martina.devote.se