Polkagris-naglar till jul!

Polkagris-naglar till jul!


Kring julen pyntar vi våra hem, granar och julklappar - så varför inte även våra naglar? Riktigt snygga naglar kan verkligen lyfta en outfit och även julkänslan! Denna design är inte så särskilt svår att få till, men kräver att du är tålmodig och stadig på handen. Jag är helt säker på att ni kommer lyckas galant med denna design, lycka till!

OVEmillannaglar1.jpg

Du kommer behöva: 
1. Valfritt baslack, på bild; "Millionails" från Essie
2. Ett rött lack, på bild; "A list" från Essie
3. Ett grönt lack, på bild; "Wildwood" från H&M
4. Ett vitt lack, på bild; "Blanc" från Essie
5. Valfritt topplack, på bild; Seche Vite

Utöver det som är på bilden behöver du:
En nailart-pensel
- Ett dotting-tool

OVEmillannaglar3.jpg

Såhär gör du:
1. Måla ett lager av ditt baslack över hela nageln. Använd sedan din nailart-pensel och gör en smal, bågad linje tvärs över nagelplattan i vitt. 

2. Fyll i området över den bågade linjen i vitt. Du kommer förmodligen behöva två lager.

3. Använd din nailart-pensel och det röda lacket för att göra linjerna till polkagrismönstret. Linjerna ska helst inte vara lika tjocka eller med samma mellanrum, utan resultatet blir snyggast om du gör dem lite oregelbundna. Men de måste vara raka!

4. Använd den stora delen av ditt dotting-tool, samt det gröna nagellacket, för att "dotta" ut en linje längs med polkagris-linjerna. Gör prickarna riktigt tätt, det ska snarare se ut som en oregelbunden linje än faktiska prickar. Byt sedan till den mindre änden av ditt dotting-tool för att göra linjen ännu mer oregelbunden och slarvig. Det ska se ut som en gren från en gran och ska inte vara perfekt! 

5. (Ej på bild) Valfritt: Avsluta med att "dotta" ut röda bär i den gröna granen, gärna tre stycken per nagel som ligger i en liten pyramid. 

OVEmillannaglar2.jpg

Nu är era julnaglar klara! Visst blev de snygga?

 

 

AV: MATHILDA LUNDQVIST
mathilda.devote.se