Ta perfekta outfitbilder

Ta perfekta outfitbilder

 

Det är alltid skönt att ha en stadig grund att utgå ifrån och därför har jag valt att ge er min checklista till den perfekta outfitfotograferingen. Det är alltid bra att komma förberedd, då man redan tagit de första stegen innan man ens börjat, vilket gör att man kommer snabbare igång med nya utmanigar och idéer. Det här har jag i bakhuvudet när jag möter upp bloggare för att jag själv ska känna mig mer säker bakom kameran men också för att utstråla en säkerhet som får modellen att slappna av. Sen självklart vill man få ett snyggt inlägg också, snygga bilder leder till snygg blogg och vem vill inte ha det? 


 

1. Hitta en location som passar till outfiten.
Tänk på att Ibland kanske inte en fin och vacker outfit passar till en fin och vacker miljö, varför inte skapa kontrast och få läsaren att reagera? Testa till exempel att kombonera en mer stilren och classic outfit med en graffittivägg eller industiområde för mer liv. En säker spot enligt mig är alltid snygga dörrar och portar, Jag älskar just detta!

 

OVE1lisahokss1.jpg
2. Rakt upp och ner
Modell: 1.Alexandra Nilsson, 2. Katja Barry, 3. Margaux Dietz.

 Alla behöver en helkroppsbild rakt framifrån stående på hela looken, och det är även lättast att börja med. Här brukar jag även passa på att ställa in ljus och liknande så man hittar rätt bakgrund, där det blir snyggast.

 

OVE2liasaklhd.jpg
3. Variera med vinklar, stående och liggande bilder.
Modell Linda Juhola. 

Lek med vinklarna och kompositionen i bilden för att sen lättare skapa olika storlekar och former på dina bilder på bloggen. Det här gör att läsaren dras in mer i inlägget.

OVE3jljlss.jpg4. Börja med utzoomade bilder och jobba dig innåt. 
Modell Sarah Tjulander.

 Våga backa och få med omgivningen, det kan bli riktigt fina och mäktiga bilder som sticker ut lite från de “vanliga” outfitinläggen. Man glömmer lätt bort att variera sina bilder och de blir väldigt lika, då är en avvikande miljöbild perfekt i inlägget för att hålla läsaren intresserad. Jobba dig sen närmre för mer porträttbilder.

OVE4kjoijeolj.jpg

5. Sätt dig ner.


Modell Lisa Tellbe.

 Det beror från modell till modell hur man är bekväm framför kameran. Många tycker till exempel att det finns så många fler poser att göra om de får sitta ner. Testa er fram och komunicera vad som funkar bäst. Det här skapar även en variation från tidigare stående bilder.

 

OVE5jskq.jpg6. Halvkropp.
Modell Sarah Tjulander

Fotografera ungefär från midjan och uppåt för en lite närmre titt, även från midjan och nerått. Ibland är ett bra råd att beskära bort ansiktet, då många vill ha sneak peek bilder att lägga upp någon dag innan, då är det här perfekt!
 


OVE6llislakao.jpg7. Våga gå närmre.

Få en mer inzoomad bild på väskan, skorna, fixade naglar, sminket, frisyren, solglasögonen, detaljer på kläderna osv. Oftast gör detaljerna en stor del för outfiten, vilket man kanske inte ser på helhetsbilder, därför är det viktigt att inte glömma detta.

OVE7kjaklal.jpg8. “In the moment”
Modell: 1.Linda Juhola, 2. Salem Indrias, 3. Alexandra Nilsson. 

När ni bockat av allt det här som är ett måste för att visa upp kläderna så börjar det roligaste, nu får man chansen att skapa riktigt bra bilder. Oftast tar det ett tag innan modellen kan slappna av på bild, vilket leder till att de bästa bilderna kommer i slutet av plåtningen, därför har jag valt att lägga det här sist. Ge modellen tips på vad hon/han kan göra framför kameran. Det kan tillexempel vara att du pekar åt olika håll som modellen ska titta åt, be hon/han leta i väskan, fixa kläderna, knyta skärpet på kappan, knyta skorna, gå från punkt A till punkt B, leka med håret och så vidare. Det här ger rörelser till dina bilder och om man har tur får du till en riktigt snygg “in the moment bild”. Oftast blir det även riktigt roliga bilder som lockar fram ett naturligt skratt och då får man vara snabb med kameran för att få en härlig skrattbild.

 

Allt handlar om att våga testa något nytt och tänka lite outside the box. Lycka till!

 

 

 

AV: LISA HÖÖK
lisahooks.devote.se