Bästa höstrecepten – med en gemensam favoritingrediens! Del III

Bästa höstrecepten – med en gemensam favoritingrediens! Del III

 

Devote älskar att laga mat, speciellt så här års. Vi skippar gärna kylan och mörkret och lägger lite extra tid i köket. För att variera vår vanliga matlagningsrepertoar har vi antagit en utmaning –  de närmsta veckorna presenterar vi ett gäng roliga recept som inte bara är goda att avnjuta med en kall öl – utan även har öl som ingrediens. 

Receptserien presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic – som passar minst lika bra som vilken öl med alkohol som helst, och vars friska smak med hint av knäckebröd, honung och mandarin adderar till smakupplevelsen. 

OVEpumpa2.jpg

Pumpasoppa 

2 schalottenlökar 
1 vitlöksklyfta
500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut)
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk öl
salt och peppar
bladspenat eller gräslök som garnering

OVEpumpa1.jpg

Skala löken och vitlöken som du sedan finhackar. Skär sedan pumpan i bitar. Lägg smöret i en kastrull och fräs sedan pumpa, lök och vitlök på låg värme. Låt löken bli lätt gyllene. Tillsätt buljongen och ölen och låt soppan koka lugnt i ca 15 minuter. När pumpan är mjuk helt igenom mixar du soppan med en mixerstav. Tillsätt sedan grädde under omrörning och låt soppan koka upp igen. Smaksätt med salt, peppar och toppa med finhackad spenat. 

 

Har du förslag på andra recept som innehåller öl? Tipsa oss i kommentarsfältet. Smaklig måltid!

 

 


Inlägget presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic.