Bästa höstrecepten – med en gemensam favoritingrediens! Del IIII
Devote älskar att laga mat, speciellt så här års. Vi skippar gärna kylan och mörkret och lägger lite extra tid i köket. För att variera vår vanliga matlagningsrepertoar har vi antagit en utmaning – de närmsta veckorna presenterar vi ett gäng roliga recept som inte bara är goda att avnjuta med en kall öl – utan även har öl som ingrediens.
Receptserien presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic – som passar minst lika bra som vilken öl med alkohol som helst, och vars friska smak med hint av knäckebröd, honung och mandarin adderar till smakupplevelsen.
Cheddar- och öldipp
½ till ¾ dl öl
1 tsk nymald peppar
2 dl riven getcheddarost
2 dl keso
1 silverlök
1 knippe oregano
Blanda cheddarost, keso och peppar i en skål. Rör gradvis i öl tills blandningen når önskad konsistens. Finhacka silverlöken och rör i den i dippen. Garnera med riven cheddarost och några kvistar oregano. Servera med chips eller grönsaksstavar.
Har du förslag på andra recept som innehåller öl? Tipsa oss i kommentarsfältet. Smaklig måltid!
Inlägget presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic.