Bästa höstrecepten – med en gemensam favoritingrediens! Del IIII

Bästa höstrecepten – med en gemensam favoritingrediens! Del IIII

 

Devote älskar att laga mat, speciellt så här års. Vi skippar gärna kylan och mörkret och lägger lite extra tid i köket. För att variera vår vanliga matlagningsrepertoar har vi antagit en utmaning –  de närmsta veckorna presenterar vi ett gäng roliga recept som inte bara är goda att avnjuta med en kall öl – utan även har öl som ingrediens. 

Receptserien presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic – som passar minst lika bra som vilken öl med alkohol som helst, och vars friska smak med hint av knäckebröd, honung och mandarin adderar till smakupplevelsen. 

OVEcarlsperg1i9we9uehttt.jpg

Cheddar- och öldipp 
½ till ¾ dl öl
1 tsk nymald peppar
2 dl riven getcheddarost
2 dl keso
1 silverlök
1 knippe oregano

Blanda cheddarost, keso och peppar i en skål. Rör gradvis i öl tills blandningen når önskad konsistens. Finhacka silverlöken och rör i den i dippen. Garnera med riven cheddarost och några kvistar oregano. Servera med chips eller grönsaksstavar. 

 

Har du förslag på andra recept som innehåller öl? Tipsa oss i kommentarsfältet. Smaklig måltid!

Inlägget presenteras i samarbete med Carlsberg Non-Alcoholic.