Bli en goal digger - Så här når du dina mål!

Bli en goal digger - Så här når du dina mål!

Har du mer än en förändring på din lista inför hösten? Då har du troligtvis en ganska grundläggande plan på hur du vill att ditt liv ska se ut. Skönt! Men hur ska du göra för att verkligen genomföra förändringarna och nå dina mål? Det är dags att lägga en tydlig strategi och se över vägen till dina högsta drömmar.  

Att våga drömma och ha mål är nyckeln till all framgång. Alla behöver drömma och våga sätta upp mål för att kunna växa och utvecklas. Här kommer tre användbara strategier på hur du ska göra för att nå dina mål!
 


 

 

1. Gör en Moodboard. Eller låt oss kalla det för "Dreamboard". En Dreamboard är en visuell tavla med bilder av dina drömmar och tankar du har i ditt liv just nu och som du vill ska finnas i ditt liv framöver. Ta ett stort papper, en hög med inspirerande tidningar och tänk på vad just dina mål är. Klipp och klistra utifrån vad som motiverar dig och vad som visuellt visar dina drömmar. Vill du resa? Klipp ut en bild från ditt drömresemål. Vill du få höga betyg, klipp ut ett peppande citat som gör dig motiverad till att plugga mer. You get it! Att göra en dreamboard på datorn funkar också bra, pinterest är fyllt av inspiration och citat som kommer att hjälpa dig att nå dina mål.
Sätt din Dreamboard som bakgrund på datorn eller sätt upp den bredvid sängen. Det är viktigt att du ser dina mål ofta, inte bara slänger ett öga på dem då och då! 

OVEbild_1_dreamboard.jpg

2. Applicera tacksamhet och affirmationer i ditt liv! Varje dag när du vaknar ska du ta en extra minut åt att tänka på tre saker du är tacksam över. Kanske är det din fina familj, det härliga vädret eller den där komplimangen du fick igår. Att hela tiden vara medveten om det du är tacksam över kommer göra dig till en mer ödmjuk person. Ödmjukhet och ett öppet sinne är två viktiga ingredienser i receptet på på framgång

Affirmationer är positiva påståenden om dig själv eller din omgivning. Att använda affirmationer är alltså att omprogrammera hur du tänker, känner och handlar. Det hela handlar egentligen om att visualisera! Skillnaden är att du formulerar en mening istället för en visualiserad bild i ditt huvud. Till exempel "Jag är glad och nöjd med mig själv" eller "Jag klarar allt jag tar mig an". 

OVEbild_2_affirmation.jpg

3. Våga be om hjälp! När du jobbar mot ett mål, stort som litet, är det viktigt att du vågar be om hjälp. Bolla tankar med någon som har en annan synvinkelstörre erfarenhet eller någon du känner dig trygg med. Självklart handlar dina mål om DIG, men lite hjälp och pepp på vägen är viktigare än vad du tror för din utveckling och vägen mot dina mål. Det kan vara en förälder, en lärare, en kollega, en kompis eller en förebild. Ta en kaffe med någon du ser upp till, eller ring en vän och fråga om råd. Våga fråga  

OVEbild_3_vaga_fraga.jpg

Lycka till! 

 

 

 

AV: MARTINA LINDÈN
martina.devote.se