Devote testar: Cosmonova

Devote testar: Cosmonova

OVEnaturhistoriska2.jpg

En regnig torsdag mitt i höstkaoset passade vi på att prova på en riktigt höstaktivitet, nämligen gå på museeum. Naturhistoriska Riksmuseet erbjuder inte bara fina uställningar utan även informerande filmer på Cosmonova! Vi kollade helt enkelt in de olika utställningarna och såg filmen Osynliga mysterier.

Vad: Utsällning & film
Var: Naturhistoriska Riksmuseet,  Frescativägen 40 Stockholm.
Hemsidanrm.se 

OVEnaturhistoriska8.jpg

Margaux:

Vilken nostalgi det var att ta tunnelbanan till Universitet och promenera till Cosmonova. Kommer ihåg när jag var åtta och det var höjdpunkten på året att få åka dit under skoltid.  Dock så var det inte bion i sig som lockade utan det var att kanske få sitta bredvid den killen jag tyckte lite extra om.  Den här gången fick jag nöja mig med Michaela och Andrea. Jag tycker att Cosmonova var lika kul som jag kom ihåg det.  Perfekt dagsutflykt för mig som har barnasinnet kvar. 

Filmen var intressant och bion var lika häftig men inte för någon som lätt blir illamående. 3D-bio på SF släng dig i väggen.  Förutom filmen så var vi inne i museet. Höjdpunkterna för mig var de stationerna där vi kunde aktivera oss i utsällningen! Vi fick bland annat leta fossiler, hoppa lika långt som en padda och göra test i utvecklingen från apa till människa. Forni ställde en väldigt relevant fråga som vi inte har fått svar på ännu  – Varför har inte alla apor blivit människor?  Helhetsupplevelsen var jättebra och jag lärde mig lite nytt på köpet! Jag kommer absolut åka tillbaka snart igen! 

 

OVEnaturhistoriska1.jpg

Michaela:

Cosmonova var en av de mer spännande platserna på jorden när jag var barn. Jag ÄLSKADE att gå dit, även fast man blev illamående. Det var en fascinerande värld. Kanske var det just därför mina förväntningar var lite för höga, för som med det mesta man såg med ett barns ögon, förändras synen när man ser saker ur ett vuxen perspektiv.

 Cosmonova är en underbar plats för barn och jag rekommenderar alla med småsyskon eller egna barn att besöka museet en regnig helg i höst! Men att gå ett gäng tjejkompisar kanske inte är lika spännande. Dock är museet riktigt bra så för en oplanerad dag kan man absolut döda både två och tre timmar på Naturhistoriska Museet!

 

OVEnaturhistoriska7.jpg

Andrea:

Jag har alltid varit ett stort fan av museeum och är väldigt intresserad av människans historia, dinosaurier, rymden osv. Naturhistoriska har också varit en favorit sedan barnsben i och med museets storlek och utbud. Min favoritutställning är där man kan se människans utveckling, tycker det är enormt fascinerande. Allt kring människan tycker jag är intressant, hur vi såg ut för evigheter sen, hur stora kropparna var, hur man levde och vad man åt osv. 

Filmen vi såg, Osynliga Mysterier var en annorlunda men intressant film. Kanske inte den mest roliga film jag sett men absolut lärorik. Sen är det alltid extra roligt att se film på Cosmonova, filmduken är ju enorm och skapar en riktigt häftig 3D-känlsa. Det var flera gånger det pirrade i magen för att det kändes som att man nästan åkte bergochdahlbana. Jag tycker att vårt besök på Naturhistoriska var väldigt roligt och mysigt, perfekt en regnig höstdag och det är roligt för alla i olika åldrar.