Martina Möter: Soft Goat

Martina Möter: Soft Goat

Martina Möter är en artikelserie där jag, Martina Lindén, träffar unga och drivna inspiratörer i bloggvärlden. Vi snackar om drömmar, mål och betydelsefulla minnen. 

Den här veckan har jag träffat den duktiga entreprenören Stephanie af Klercker,
grundare av klädmärket Soft Goat. 
Soft Goat är cashmeremärket som är både välkänt och väl använt i bloggvärlden. Soft Goat som tidigare har varit ett företag endast baserat på webbshop, öppnade i dagarna deras första concept store i Stockholm och det är mycket som händer inom företaget. Jag träffade en av grundarna Stephanie, för en pratstund. Det blev en hel del karriärtips, snack om den perfekta basgarderoben och även prat om att ta ett socialt ansvar och hjälpa andra. 


Berätta, vad är SoftGoat? 

– Soft Goat är ett helt onlinebaserat varumärke som endast riktar in sig på plagg i materialet cashmere. Cashmere är ett dyrt material att ta fram, genom att ta bort alla mellanhänder och endast köra på vår webbshop kan vi hålla ner priserna. Fördelen med webbshop är ju dessutom att det passar våra kunders livsstil. Enkelt och smidigt, snabbt går det också!

Hur kom SoftGoat till? 

– Jag och min kollega Erik grundade Soft Goat tillsammans då vi tyckte att det saknades något på marknaden. Cashmere till bra priser. Vi startade smått med tre modeller för dam, och tre modeller för herr. Nu är kollektionerna bra mycket större och vi har så mycket härliga modeller! Vi har även utökat sortimentet med plagg för barn och en hel del accessoarer så som mössor, halsdukar och vantar. Vi startade i mars 2011, tiden går så fort. 

OVEsoft_bild1.jpg
 

Vilken är eran bästsäljare?

– Ponchos utan tvekan! Bästa plagget som passar alla, oavsett kroppsform! Vi har även tagit fram koftor i samarbete med Hanna Widell och Amanda Schulman, dessa samarbeten har varit riktigt populära! Vi har verkligen engagerade och genuina kunder som gillar det vi gör! Det är kul med cashmere, för det engagerar kunderna! Visste du att det tar 3-4 år för en get att producera cashmere till en enda tröja? Då förstår man varför just kläder i cashmere är lite dyrare än andra(!). 

Soft Goats produkter är väl omskrivna både i bloggvärlden och har även synts till i många magasin. Hur känns det att se sin egen produkt få så mycket publicitet? 

– Det är helt galet. Varje gång tänker man bara ”wow”! Ibland känns det nästan overkligt. Det är verkligen kul när det finns ett genuint intresse, det sporrar oss till att fortsätta. Vi gick in i den här branschen utan erfarenhet, och det har verkligen varit positivt, vi har skapat våran egen handbok och det har varit ett vinnande koncept! 

Vilket är ditt tips till unga entreprenörer som också vill förverkliga sina idéer?

1. Låt inte din okunskap hindra dig!

2. Våga fråga om hjälp!

3. Att starta eget innebär ofta okunskap och ont om trygghet. Ha en tydlig plan och sätt upp milstoplar att jobba mot. Hjälp finns alltid att hämta!

OVEsoft_bild2.jpg

Soft goat erbjuder perfekta basplagg att ha i garderoben. Hur ska man tänka när man bygger upp en perfekt basgarderob, vilka Soft Goat plagg är ett måste?

– Åh vad svårt! Jag skulle säga oversize tröjan, en slätstickad lite större tröja som passar perfekt till skinnbyxan, skjortan, blusen och jeansen! En riktig allroundtröja. Sedan gillar jag även den klassiska kabelstickade tröjan, den går aldrig ur tiden!

Soft Goat är ett företag som tar ansvar, berätta om er anknytning till organisationen Project Playground. 

– När vi startade företaget var någon typ av socialt ansvar viktigt för oss. Vi delade tidigare kontor med den ideella Project Playground och har alltid känt att det är en seriös och viktig organisation som gör ett fantastiskt arbete. 10 kronor per sålt plagg går därför till Project Playground. Endast i år har vårt bidrag täckt mat på bordet, fritid, en mentor och ett bättre liv för fem barn i Sydafrikas kåkstäder. Våra produkter ska inte bara vara tillgängliga för alla, dem ska även skapa möjligheter för andra.


Tusen tack Stephanie för att du delade med dig av Soft Goats resa hittills. Ett litet företag som växer sig större för var dag. Att våga förverkliga sin dröm och kasta sig in i något man inte har någon erfarenhet inom, det är att modigt. Vi måst lämna våran comfort zone för att komma dit vi vill, glöm aldrig det!  

 

Spana in alla fina plagg och hela kollektionen HÄR eller besök Soft Goats nya concept store på Tegnérgatan 13 i Stockholm! 




AV: MARTINA LINDEN
martina.devote.se