Matfavoriter i Los Angeles.

Matfavoriter i Los Angeles.

Just nu befinner jag mig i Los Angeles. En hel vecka är vi här, dricker vin, badar i havet och kör omkring på boulevarderna. Har det helt fantastiskt! Men framför allt äter vi. Oj vad jag har ätit mycket mat de senaste dagarna. Jag har nog gått upp några kilon men äh, vad gör det när man får en möjlighet att njuta av livets goda. För i LA finns det riktigt god mat att njuta av! Här nedan bjuder jag på några av mina favoriter: tre restauranger och tre matprodukter man kan (och borde!) njuta av i Amerika. Enjoy!

Tre restauranger

Frukost: Gjelina

Det första hindret du stöter på när du besöker Gjelina är att hitta den rustika trädörr som leder in till restaurangen. Lättare sagt än gjort om man inte har ögonen med sig (vi gick fram och tillbaka framför byggnaden några gånger innan vi hittade in). Det andra är att inte beställa in så mycket mat att du får ont i magen, även det lättare sagt än gjort eftersom precis ALLT låter himmelskt. Den här trendiga restaurangen i Venice serverar både brunch, lunch och middag men att starta dagen med lemon ricotta buchwheat pancakes slår det mesta.
OVEgjelina.jpg

Lunch: Urth Caffe 

Urth Caffe är en klassiker för den hälsomedvetna Los Angeles-bon, vilket i sin tur gör att många turister hittar hit. Detta till trots finns det bord för alla och man behöver inte heller vänta speciellt länge på maten. Jag tog en pizza med butternutpumpa och getost, så otroligt gott! Urth Caffe finns på flera ställen i stan men originalet ligger på Melrose Avenue.

OVEurth.jpg

Middag: Malibu Farm café

Några av de finaste stränderna i området ligger i Malibu. Där spenderar vi soliga dagar. Och vad passar bättre än att avsluta med en riktigt god middag med utsikt över solnedgången? Malibu Farm Café ligger längst ut på pålad pir och här serveras allt från hamburgare till färsk fisk och matiga sallader - allt gjort på högkvalitativa, ekologiska råvaror. Väl värt ett besök! 

OVEmalibufarm.jpg

Tre matprodukter 

Cottoncandy Grapes

Dessa druvor är precis lika goda som namnet antyder! För att framställa den söta smaken (som faktiskt påminner väldigt mycket om sockervadd) har de korsat flera olika druvsorter - dock utan någon typ av läskig GMO! Jag kan äta Cottoncandy Grapes här hela dagen, varje dag. 

OVEcottoncandy_.jpg

Grass-fed Whey Protein 

När jag är i USA försöker jag köpa med mig en eller flera burkar av ekologiskt proteinpulver gjorda på naturliga produkter och av vassle från gräsbetande kor. Mer hälsosamt än många andra proteinpulver och dessutom smakar det fantastiskt gott - chokladsmak är min favorit! 

OVEwhey_.jpg

Simply Gum 

När jag såg det här vid kassan på Whole Foods kunde jag inte låta bli att köpa det. Helt naturligt tuggummi, jag har aldrig hört talas om något liknande tidigare. Gjord på bara sex ekologiska ingredienser och med smaker som mint, ingefära, kanel, kaffe och lönnsirap är det ett utmärkt alternativ till vilket Extra som helst. Bitarna ser lite funky ut men smakar toppen. 

OVEgum_.jpg


Har du någon favorit-produkt från ett annat land? 



AV: SOFIE LUNDBERG

foodstories.devote.se