Fredagsprofilen: Petra Tungården

Fredagsprofilen: Petra Tungården

Den här veckan har jag, Margaux Dietz, träffat bloggerskan, stylisten och moderedaktören Petra TungårdenRunt Petra kretsar nästan allt om mode men nu när hon har skaffat pojkvän kände vi på redaktionen att det var dags för en intervju om dejtingstips och kärlek. Läs svaren här nedanför!

Hallå Petra, hur mår du?
Hej Maggan, jag mår bara bra. 

Vad har du för planer i helgen?
Jag fick en resa till Florens av min pojkvän Markus när jag fyllde år och nu är det äntligen dags att åka. 

Kul att du nämner Markus för den här intervjun ska handla mest om dejting och kärlek.
Hur träffades ni?
Vi blev ihopparade så det var en riktig blinddate. Det började med att vi sågs på ett glas vin mitt i veckan på Nybrogatan 38. Markus var redan där och väntade längst in i ett hörn. I efterhand har han berättat att han var så nervös så att han svettades. Han visste att jag var moderedaktör på Metro så han hade frågat runt bland sina vänner vad han borde ha på sig. När jag kom in på restaurangen och hittade honom i hörnet började jag med mitt sedvanliga förhör. Jag ställde tusen frågor likt en anställningsintervju. Sen gick jag därifrån för att jag hade bråttom, typsikt Petra.  

OVE1._petra_glad_och_fin.jpg

Hoppas att han inte luktade äckligt trots allt svettandes. Vad hade du på dig?
Jag hade en beige polo och svarta skinnbyxor.

När visste du att Markus var den rätta? 
Ganska tidigt för han är inte som någon annan jag har träffat tidigare. Från start var han omtänksam, rolig och charmig. Sen har han det lilla extra som en riktig man i en gammal film som håller upp dörren eller som springer iväg för att köpa frukost på morgonen.

Hur skulle Markus beskriva dig som person?
Bra egenskaper:
Glad, positiv och nästan aldrig sur.
Lite sämre egenskaper:
Väldigt slarvig, stökig och att jag jobbar för mycket. 

OVEstokpetra.jpg

Tar du med dig jobbet hem? Blir du sugen på att styla om Markus?
Jag gillar hans stil väldigt mycket men eftersom att jag älskar att köpa presenter så har jag redan börjat smyga in sådant som jag gillar.  

Hur gör man för att känna sig bekväm med den man träffar? 
Svårt att säga men jag och Markus flög till Paris bara en månad in i vårt förhållandet. När man är utomlands och tillbringar hela dygn tillsammans så går det inte att ”gömma sig”. Så efter den resan kände jag att Markus sett alla mina sidor och då började jag känna mig helt bekväm. Det är ett faktiskt ett väldigt bra tips. Åk iväg och tillbringa tid så att ni lär känna varandra på djupet.

Vad är det mest pinsamma man kan göra framför sin kille?
Jag är relativt hämningslös men om Markus är hemma och jag måste prutta så går jag ut i trapphuset. 

Vad tycker du är viktigt att tänka på innan första dejten? 
Viktigaste är att alltid vara sig själv. Sen tycker jag att man ska vara positiv och utstråla en bra energi. Ett litet tips som jag gärna delar med mig av är att ringa en kompis som kan peppa dig och göra dig glad precis innan dejten. Då kommer du ha den där härliga energin och äkta leendet när du gör din entre. 

Jag håller med dig! Ett leende är det finaste man kan bära med sig.
Finns det något man inte ska göra på första dejten?

Klaga inte för ingen vill vara med någon som är negativ. Var inte heller för personlig. Du behöver till exempel inte berätta om genetiska sjukdomar inom familjen och bli alldeles för djup. Berätta istället om saker som du tycker om och dina intressen.

OVEpetra_cykel.jpg

Hur planerar man första träffen på bästa sättet?
Jag har dejtat väldigt mycket och tycker att jag har koll på vad som fungerar bäst. Det är bra att göra något som inte blir för krystat till exempel att ta ett glas vin. Säg redan innan att du har andra middagsplaner och därför inte kan stanna för länge.
Det är speciellt bra om du är på en blinddate och inte vet vem personen är så man lätt kan smita därifrån. Är det däremot någon du känner sedan tidigare så skulle jag rekommendera en aktivitet eller en pubbrunda.

Är det okej att ligga på första dejten?
Jag tycker absolut att det är okej och jag tror verkligen att det kan leda till en relation. De oskrivna regler som florerar ska man bara strunta i. Om det är rätt mellan två personer så blir de kära i vilket fall. 

Finns det något negativt med att ha pojkvän?
Nej jag är nykär så allt är verkligen hur bra som helst! 

OVEpetra_mysbild.jpg

Några snabba frågor sen ska du få ta helg! 

Favoritdrink?
Whiskey Sour

Vilken modetrend är din favorit just nu?
Det mesta inom mode just nu handlar om 70-tals influenser och det är min absoluta favorittrend på jorden. Mycket denim, utsvängda byxor, mocka och jorndnära toner som passar alla!

Vad spelas just nu hemma hos dig?
Jag kör Soundcloud med mixer från Lingheim.

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
Rumpan!

Bästa smink-produkt?
Diors nya foundation som heter air. 

OVEpetra_founda.jpg 
Om jag skulle sammanfatta den här intervjun vilket jag ska så måste jag säga att den var mysig. Det osar kärlek om Petra och jag blir gllad av hennes härliga energi. Jag gillar att få Petra att prata om annat än bara mode.
Tusen tack för att du ställde upp! 


Har du förslag på fredagsprofiler så kommentera gärna i kommentarsfältet nedan! 

AV: MARGAUX DIETZ 
margaux.devote.se