Martina möter: Annie Ericson

Martina möter: Annie Ericson

Martina Möter är en artikelserie där jag, Martina Lindén, träffar unga och drivna inspiratörer i bloggvärlden. Vi snackar om drömmar, mål och betydelsefulla minnen. Den här veckan har jag tagit en pratstund med före detta Devote bloggerskan som numera arbetar som modell i Kapstaden! 


 

Annie Ericson,  den 23-åriga Stockholmstjejen som tog sina väskor för att åka på semester i Sydafrika, en semester som öppnade dörrarna till en helt ny värld. Annie har sedan ung ålder jobbat till och från som modell, i Kapstaden har hon hittat sitt eget paradis där hon kan arbeta på fulltid med det hon älskar, modellandet. 

Att Annie är unik är det ingen tvekan om. Hon är inte bara en utav mina bästa vänner, utan även en stor inspiratör och glädjespridare för många. En tjej som står stadigt med båda fötterna på jorden och som inte låter någon köra över henne, två egenskaper som är otroligt viktiga att ha med sig in i modellbranschen. 

När Annie förra veckan var i Sverige på besök träffades vi för en pratstund, och nu ska ni få lära känna henne bättre!

Berätta, vem är Annie?
- Jag är en 23 år gammal tjej som inte riktigt kände mig hemma i Sverige och ville någonting mer med livet. Jag hittade mitt paradis i Kapstaden under en semesterresa på tio dagar och åkte aldrig hem. Nu jobbar jag som modell på ICE Genetics och bor i mitt drömhus i Syd Afrika.  

I
dag bor du i Sydafrika, Kapstaden och jobbar som modell på heltid. Vad gjorde du innan du landade här?
-  Just nu, så känns det som om att mitt liv innan Kapstaden var en (mer eller mindre fantastisk) transportsträcka fram till mitt liv idag.
Jag lade mycket mer energi på min blogg och andra sociala medier förut. Att blogga och modella var mina största intressen och också min inkomst. Nu modellar jag bara och bloggen får vara en rolig sidosyssla. 

OVEannie_bild_1.jpg

Hur kommer det sig att det blev just Kapstaden?
- Jag får den frågan av många och svaret är detsamma: Jag vet inte!
Så länge jag kan minnas så har jag velat testa att bo i nya miljöer och fram till att jag upptäckte Kapstaden så hade jag helt enkelt inte hittat rätt. Jag har varit på väg att flytta till både Spanien, Frankrike och Italien. Men, i slutändan kändes det inte 100%. Kapstaden är mitt paradis och både min kropp och själ känner sig hemma där.
Plus att modellindustrin är väldigt stor i Kapstaden vilket gynnar min karriär enormt. 

Att jobba som modell är för många en dröm, berätta lite mer om yrket. Vilka är för och nackdelarna? 
- Det är en dröm! I alla fall för mig. Jag går upp kl 06 varje morgon och försöker jobba hela dagen.
På morgonen tränar jag och vid lunch går jag på casting/go see/call back för olika jobb. Jag är bokad för modelljobb ca 2-4 gånger i veckan just nu. En nackdel är långa dagar.
När jag väntar på make up-artister, stylister eller fotografer under fotograferingar så brukar jag sätta i mina hörlurar och lyssna på min favoritmusik.
Men, vissa dagar när jag inte är på mitt bästa humör så kan en 12-timmars dag slita på.
Det finns många fördelar men den största är nog att man får träffa så otroligt mycket människor och uppleva så många vackra platser.
Hade jag inte jobbat som modell så hade jag ju aldrig upptäckt Kapstaden.

OVEannie_bild_2.jpg

Hur ser du på modebranschen och de ideal den skapar och för med sig, är det lätt att ibland tappa bort sig själv?
- Det är stor skillnad på att jobba i Kapstaden som modell och i Europa som modell.
Jag går modevisningar och bokar editorials för tidningar i Sydafrika också men, min största inkomst kommer från kommersiella jobb t ex: tv-reklamer, kampanjer och katalog.
Jag har absolut krav på mig och mitt yttre men de är inte orimliga. 

Vilket är det största och mest betydelsefulla minnet du har i din karriär som modell? Något extra minnesvärt? 
- Utan tvekan när jag bokade mitt första jobb i Kapstaden.
Jag var så nervös över om jag skulle klara av att jobba där nere men all min oro försvann samma dag som jag bokade det jobbet. Jag firade hela dagen efter med mina vänner och jag kommer ihåg att jag var så lycklig!

Vilket är ditt råd till alla unga tjejer och killar som vill bli en del av modebranschen och modellyrket?
- Ge dig inte in i modellbranschen ensam!
Min mamma har hjälpt mig otroligt mycket med jobb genom åren och det är viktigt att du har någon att lita på som du kan prata med utanför agenturen. Gör ingenting du inte känner dig bekväm med och ställ krav på din agentur.
Mina bokare i Sydafrika är fantastiskt duktiga på sitt jobb och de ser till mitt bästa.
Min agentur är som min familj! 

OVEannie_bild_3.jpg

Tack Annie för att du är så klok och genuin. Snacka om inspirationskälla för dig som drömmer om att någon dag bli en del av modellbranschen. Gör som Annie, våga ta för dig, ställ krav och glöm inte bort dig själv bland alla ideal och idéer om hur du bör se ut eller inte se ut!

Läs Annies blogg HÄR och följ hennes Instagram HÄR  

 

AV:MARTINA LINDEN
martina.devote.se