Martina Möter: Caroline Lidman

Martina Möter: Caroline Lidman

Martina Möter är en artikelserie där jag, Martina Lindén, träffar unga och drivna inspiratörer i bloggvärlden.
Vi snackar drömmar, mål och betydelsefulla minnen.
Den här veckan har jag träffat PR-konsulten och författaren Caroline Lidman!


 

Hon är bara 24 år gammal och har ett yrke många unga idag drömmer om. Hon arbetar med PR och har dessutom skrivit två böcker. Jag har under en längre tid följt Caroline på Instagram och hennes yrke och personlighet fångade snabbt mitt intresse. Jag hörde av mig till Caroline för att få veta mer livet som PR-konsult och ständig idéspruta!

Berätta, vem är Caroline?

- Jag är en 24-årig PR-konsult som skriver böcker, tränar och älskar allt som har med mat och dryck att göra.

I dag arbetar du med PR, du är projektledare och du har skrivit två böcker. Vad gjorde du innan du landade här?

- Jag har nog alltid varit ganska driven och rastlös vilket har lett till att jag ofta kommer på projekt som jag är beredd att arbeta hårt för. Sedan studenten har jag gjort allt från att jobba i nattlivet, bo och arbeta i Barcelona, jag har pluggat media i Uppsala och PR på Berghs i Stockholm, skrivit böcker och arbetat mig upp från juniorkonsult på min första byrå till en stark projektledare och bloggexpert, som jag är idag.

Din första bok heter Mediakåt, det är ett uttryck som jag tycker passar in på de allra flesta av oss unga i dag. Vad var det som fick dig att vilja skriva en bok just om media, karriär och framgång? 

- Jag kom på idén om boken under min studietid i Uppsala. Det var många som pluggade media men som hade en stor förvirring i vad man sedan skulle arbeta med, vilken väg som var bäst att gå och hur man skulle bli PR-konsult, journalist eller fotograf bäst. Jag kände att folk hade en stor osäkerhet kring hur man kommer dit man vill och vilken väg man ska ta och därför ville jag skriva en bok som skulle komma att guida till 10 yrken inom medievärlden och ge tips på vilka utbildningar som finns och hur man genom praktik kan ta sig långt. Jag tar också upp vad arbetsgivare inom just det yrket kikar på med mera. 
 OVEcaroline_martina_bild_2_.jpg

Vilka är dina 3 bästa tips till unga som vill lyckas inom mediebranschen?

- Nyfikenhet, omhändertänksamhet och ett jävlar anamma.

Konkreta och peppande tips! Du har även skrivit en bok om hälsa och träning i kombination med jobb och karriär. Fit och Framgångsrik! Träning är en återkommande trend i sociala medier. Hur skapar man balans och en sund syn på träningen och allt annat man vill hinna med sitt vardagliga liv? 

- Jag tror att det gäller att hitta balans i mycket och ett bra sätt på att ta tempen på det är att känna efter hur man egentligen mår. Med allt jag vill göra och hinna med i veckorna försöker jag prioritera sömn, regelbunden kost samt ett socialt och aktivt liv. Försök att få dem faktorerna  i balans och lägg fokus på att du ska må bra både innan och utan. Då har du kommit en bra bit på vägen! 

Du är idag en aktiv, framgångsrik och inspirerande förebild. Vad gör du när din egen inspiration tryter?

- Tack, vilka fina ord. Efter en fotskada som ledde till ett inställt maraton har jag tappat inspirationen och är rätt osugen på både löpning och styrketräning på gym just nu. Mest av allt vill jag bara promenera och det är okej. Så länge jag håller mig aktiv går det där ibland upp och ner. I sommar ska jag sätta upp nya mål till hösten, både när det kommer till träning såväl som till min karriär. Att sätta upp mål är ett bra sätt för mig att hantera livet. 

 Kloka du! Vart ser du dig själv om 10 år?

- Då jobbar jag med något jag trivs med inom kommunikation och är kanske chef på någon marknadsavdelning eller byrå. Jag har nog skrivit någon bok till också. Sedan får man se hur livet ter sig men idag drömmer jag om att någon gång igen bo i ett hus och kanske addera några barn till det. 

OVEcaroline_martina_bild_2.jpg

Efter att ha pratat med härliga Caroline vill jag på en gång springa iväg till bokhandeln och köpa hennes böcker. Caroline är en tjej som bevisar att ingenting är omöjligt. Vill du skriva en bok, gör det! Allting går om du vill det tillräckligt mycket. Caroline är en tjej med mycket driv och som hon själv säger, lite jävlar anamma. Ta till dig av hennes tips, jobba hårt för dina drömmar och sluta aldrig att överträffa dig själv! Tack Caroline för inspirations-boosten!  

Följ Caroline HÄR!



AV: MARTINA LINDÉN
martina.devote.se