Här hittar du profilernas bästa tips för resan

Här hittar du profilernas bästa tips för resan

De bästa tipsen inför resan hittar du inte i guideboken, utan hos initierade personer med koll på varje gathörn i världens metropoler. Devote har i samarbete med Eurocard bett tre globetrotters tipsa om sina allra bästa barer, restauranger och klubbar världen över.

 


Henrietta Fromholtz, toppbloggare på Devote.se:

 

Chez Vrony

Findeln

Zermatt

 

Först och främst måste jag tipsa dig som åker skidor om att ta en skidvecka i Zermatt. Helt klart världens mysigaste skidort! Det finns många måste-ställen, men min solklara favorit är glammiga restaurangen Chez Vrony som du finner i backen. Här stannar du till när du inte längre är pigg på skidorna och vill äta en välsmakande långlunch med utsikt över Matterhorn. Charken är en hit, tryffelpastan himmelsk och burgaren som ligger på de flesta gästers tallrikar behöver vi inte gå in på. Efter lunchen är ett stopp i deras lounge ett måste. Några glas glühwein i den fårklädda sängen slår det mesta! Var beredd på en dyr nota, men som är värd varenda krona!

 

Lolita Beach Club

Dique del Oeste 4B

Palma

 

Nyöppnade Lolita Beach Club lär snart nämnas i varenda Palmaguide. Den är inte lik andra beach clubs utan bjuder på en mer vuxen atmosfär med avslappnande musik à la Soundclouds bästa remixer. Hit ska du alltså åka en dag när du känner för kombinationen lyx och lugn. Det spelar ingen roll vilken bädd du bokar för alla bjuder på en fantastisk utsikt över Medelhavet, några steg till poolkanten, fruktfat och bubbel. Lunchen gör sig bäst sittandes i solbädden och vad du väljer från menyn kvittar. Du kan njuta av toppklass-sushi eller så beställer du en av deras sallader som alla har något extra. Den kokospanerade kycklingen med granatäpple och ruccola är en tiopoängare!

 

Milles

Strandvägen 1

Stockholm

 

Mest tid tillbringar jag ju hemma i Stockholm och när jag är ledig och sugen på det bästa av det mesta går jag gärna till Milles. En fullträff oavsett vilket humör jag är på. Stället är perfekt för den spontana vardagsmiddagen efter jobbet, fredagsdrinken med tjejerna och dejten med honom. Här väljer jag alltid mellan två rätter och antingen blir det den koreanska råbiffen med kimchimajonnäs eller laxsashimisalladen. Här blir i alla fall jag mättad på alla mina behov, vilket gör att nattklubben känns rätt ointressant när klockan slår ett.

 

 

Michaela Forni, bloggprofil och författare:

 

Bulgari Hotel

Via Privata Fratelli Gabba, 7b

Milano

 

Jag älskar att besöka en stad och verkligen känna att man är i just den staden. När jag sitter på Bulgari Hotel i Milano för att ta en drink känner jag just så – det här är Milano! Underbara drinkar, lyxig miljö och chica italienskor. Vad mer begär man?

 

Heart

Passeig de Joan Carles I, 17

Ibiza

 

På Ibiza finns restaurangen som härstammar från El Bulli (det vill säga världens bästa restaurang flera år i rad) och Cirque de Soleil. Ägarna av båda ställena har slagit sig samman i en restaurang som bjuder på en cirkus men samtidigt mat som ramlat ner från himlen. Restaurangen är uppbyggd av foodtrucks där man hämtar olika typer av smårätter. En riktig show utan att för den delen tumma en centimeter på maten.

 

RPM Italian

52 W Illinois St

Chicago

 

En av världens bästa italienska restauranger finns otippat nog i Chicago. Hamnade här efter tips av våra vänner som spelar i NHL och vi blev inte besvikna. Perfekt små portioner, tryffel i nästan varje rätt och toppklass på service. Om du vill ha kött ligger berömda RPM Steak vägg i vägg.

 

 

Joanna Fingal, chefredaktör på Nouw.com:

 

Matsuhisa Athens

Apollonos 40

Aten

 

Varje gång jag besökte Grekland och min syster som då bodde i Aten så var ett besök på Nobu Matsuhisa ett självklart stopp. Restaurangen är belägen precis vid havet och miljön och inredningen är magisk. Du sitter ute bland rislampor och ser solnedgången samtidigt som du äter ett tiotal smårätter, alla med en unik smakupplevelse. Får jag tipsa om tre saker så säger jag: Börja med en passionfruit caipirinha och dra sedan in en blackcode och en spicy tuna.

 

La Belle Epoque

36 Rue des Petits Champs

Paris

 

Stans restaurangsnackis och modefolkets älskling. Typiskt fransk inrett och spännande kändisspan. Den knappt ett år gamla restaurangen är dessutom med på creddiga Vogues topplista för just ”bästa restauranger”. Maten? En upplevelse för smaklökarna. Drinkarna? Du kommer inte vilja dricka endast en, så ett kvällsbesök är därför att rekommendera.

 

LouLou’s

2-5 Hertford Street

Mayfair, London

 

Mellan Piccadilly och Curzon Street finner ni denna A-listade klubb. Inredningen, musiken och folket får 10 av 10 poäng. Det finns en anledning till varför kändisar, toppmodeller och kungligheter besöker Lou Lou’s. Var redo för dans hela natten för musiken kommer inte få dig att vilja göra något annat

 

 

Vill du uppleva mer på din resa? Just nu samarbetar Devote med Eurocard Platinum, som bjuder alla läsare på halva kostnaden under första året. Bland fördelarna med ett Eurocard Platinum finns access till lyxiga lounger på hundratals flygplatser världen över och conciergeservice som kan hjälpa dig mycket mer än du tror – till exempel genom att guida dig till de bästa butikerna eller att fixa bord på den hetaste restaurangen på just ditt resmål. Ansök om ett eget kortHÄR. Där kan du även få information om villkor etc.