8 meal prep-tips som kommer spara dig tid när du är stressad

8 meal prep-tips som kommer spara dig tid när du är stressad

Det är lätt att vardagen känns lite stressig. Det är så mycket som ska hinnas med på så lite tid. Lösningen är egentligen ganska enkel: Planering! Hur skönt vore det inte om frukosten stod färdig i kylen när du vaknar på morgonen? Med dessa 8 enkla meal prep-tips sparar du massa tid i morgonstressen.

 

1. Omelettmuffins

Bild: Anna Monette Roberts

Vem har ens tid att slänga ihop en omelett en vanlig tisdagsmorgon? Ingen. Lösningen är dessa supergoda och enkla omelettmuffins som du tillagar i ugnen i förväg, förvarar i kylen och sedan värmer upp i micron den där tisdagen då inget går som det ska. Receptet finns här.

 

2. Grötkakor

Bild: Jenny Sugar

Grötkakor verkar kanske inte så tilltalande, men det är inte så konstigt som det låter. Gillar du att äta gröt till frukost? Passa på att förbereda gröt för hela veckan på söndagskvällen. Placera den färdiga gröten i muffinsformar och frys. Varje kaka blir en lagom portion och värms snabbt upp i micron. 

 

3. Smoothiepåsar

Bild: Jenny Sugar

Smoothie är både gott och smidigt att äta på morgonen. För att göra processen ännu lite snabbare kan du förbereda portionspåsar med frukt och grönt som du förvarar i frysen, på morgonen slänger du i allt i mixern och tillsätter valfri vätska. Snabbt, enkelt, gott!

 

4. Fruktsallad

Bild: Nicole Perry

Ett snabbt mellanmål och ett smart sätt att se till att all frukt äts upp. 

 

5. Storkok på bönor och quinoa

Bild: Nicole Perry

Gör storkok på bönor och quinoa och du har lunch för flera dagar. När det är dags för lunch tillsätter du bara sallad, dressing och kanske lite ost. Recept finns här. Detta funkar förstås på vilken rätt som helst.

 

6. Sallad i "mason jar"

Bild: Popsugar

Allt ser mer aptitligt ut i en mason jar. Om du vill ha en riktigt Instagramvändlig lunch är det smartaste sättet att göra en regnbågssallad som på bilden. Lägg grönsakerna i lager efter färg, ta en bild och blanda sedan om innan du ska äta! Förslag på 15 olika salladskombinationer finns här.

 

7. Gör matlådor för hela veckan

Bild: Anna Monette Roberts 

Ägna någon timme eller två på söndagskvällen åt att förbereda matlådor för hela veckan. Eller frys in och spara till nödlägen när det inte blir rester över från middagen. Ett klassiskt knep som sparar dig mycket tid.

 

8. Marinera kyckling

Bild: Anna Monette Roberts  

Placera kycklingfiléer i fryspåsar tillsammans med marinad och frys in till det är dags för middag. Låt tina och sedan är det bara att tillaga kycklingen, men du slipper förberedelserna. Recept finns här.