Annie-Ines Michaelsdotter: "Mina fuktfavoriter"

Annie-Ines Michaelsdotter: "Mina fuktfavoriter"

De flesta känner nog igen känslan av att ha blivit för torr. Det stramar i ansiktet och makeupen lägger sig inte som man hade hoppats. Man slänger på varenda kräm man kan hitta i hopp om att det ska hjälpa.

Jag är en så kallad “torris” som är beroende av fukt. Fukt på alla vis. Fukt i serum, rengöring, krämer och masker. Allt för att hindra min hud att krackelerar. Samtidigt har jag också en känslig hud som väldigt lätt blir rödflammig och irriterad, men nu har jag äntligen hittat mina favoriter och tänkte därför dela med mig av mina hemligheter för er.

För mig är det viktigt med lyster och att min hud ser fräsch ut, och inte känns fet och oljig ut på grund av alla feta krämer man smörjt in för att rädda den torra känslan. 

Man kan vara hur torr som helst, men det är också viktigt att veta vart ens egna gräns går när det gäller att bli återfuktad eller se ut som man smörjt in ansiktet med smör. Att återfukta utan att återfukta på djupet är något som är viktigt att göra skillnad på.

Här är mina favoriter just nu för att boosta huden med fukt samt få en fräsch lyster: 

Artikeln innehåller reklamlänkar

 

1. Lush Skin’s Shangri La, 599 kr/45g

Min första favorit är en ansiktskräm från Lush som heter Skin’s Shangri La. Den är inte billig, men ack så bra. Den är gjord på kallpressade oljor vilket betyder: mer fukt. Bland ingredienserna hittar vi mandelolja, jojobaolja, nattljusolja och vetegroddolja. Flera gånger har jag kollat på den och tänkt ”Vad gör att denna är värd 599 kr?” och till slut testade jag den. Då förstod jag. Den fukten min hud fick genom så "lite produkt" utan att kännas för kladdig var fantastisk!

2. The Body Shop Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask, 195 kr/75ml

 Den här var för mig en positiv överraskning! Att honung är återfuktande är ingen hemlighet, men denna mask från The Body Shop ger en fantastisk lyster, jämn hud och fukt. Det känns nästan som att man blivit född på nytt när man lagt på denna värmande fuktboost! Den innehåller även marulaolja som är en bidragande faktor till att man känner sig så len, och olivolja som är fullproppat med omega 9. Perfekt för den som vill ha djup fukt utan att känna sig oljig efteråt.

3. Emma S Moisturising Serum, 199 kr/30ml

Emma S. Skincare är välkänt för att ha skonsamma men effektiva produkter, så när det var dags för mig att testa deras Moisturising Serum hade jag höga förhoppningar. Jag blev verkligen inte besviken utan anser att detta serum är perfekt för att ge sin dag/nattkräm en extra push när det gäller fukten. Att ta några droppar och blanda med sin dag eller nattkräm vid applicering ger huden den där extra fukten man kan behöva på torra och trötta dagar. Den innehåller även mycket hyaluronsyra som är mycket känt för att rädda torr hud. Sen får vi inte glömma att den doftar helt fantastiskt och ger din makeup ett extra glow.

4. Clinique Moisture Surge Overnight Mask, 395 kr/100ml

Aldrig trodde jag att en nattmask skulle imponera på mig mer än Origins Drink up, men sedan fick jag möjlighet att testa Cliniques Moisture Surge Overnight Mask. Redan dagen efter köpte jag den, för jag blev så imponerad. Jag fick samma fukt som från Origins nattmask, men jag fick också en friskare lyster. Men det som fick mig att byta helt till denna är att den inte är lika kladdig. Den har en lättare konsistens så den blir inte lika tung på huden, vilket gör den mer behaglig att bära under en hel natt. Jag tänkte först att "Äsch, självklart blir det kladdigt när man sover med en mask” men tji fick jag. Ett stort plus även att den är parfymfri. Några av de fuktgivande ingredienserna är sheasmör, två olika sorters alger och olivolja.

 

5.Verso Hydration Serum, 799 kr/30ml

Okej, låt oss komma till det fantastiska med niacinamide genom att diskutera Verso Hydration Serum. Ett högt pris att betala för ett serum, men endast några få droppar behövs för att se resultaten man söker. Niacinamide är en aktiv form av Vitamin B som ger fukt från djupet och gör så att porer samt fina linjer blir mindre synliga. Den innehållet också mycket E-vitamin som är reparerande för huden.

6. Jorgobé White Tea Balancing Cream, 128 kr/50ml (ord.pris 198 kr)

Att samma varumärke som skapat den hemska "black peel off"-masken också skapat en av mina favoritkrämer blev en överraskning. När jag köpte denna var jag tveksam, men som den hudvårdsnörd jag är ville jag ändå testa. I början tror jag till och med att jag gick in med inställningen att krämen skulle vara usel, på grund av mina tidigare erfarenheter med deras mask. Men jag kan säga er det att min känsliga, torra och rödflammiga hud älskar denna kräm. Så fort jag känner att jag varit för elak mot min hud genom att ha använt för mycket ny hudvård eller smink applicerar jag denna. Produkten är till för att reglera hudtypen, så att fet hud får minskad talgproduktion under en tid, medan torr hud får tillförd mer djupgående fukt. Den innehåller bland annat vitt te som balanserar huden, jojobaolja som stimulerar hudcellerna & lakritsrot som arbetar antiinflammatoriskt.

 

 

 

Anastasia Michaelsdotter är konsult inom research och skönhet, skribent och projektledare. Finns på instagram under @anamichs