Vad ska man bjuda på, på en brunch?

    Vet ni vad! Jag har fått en väldigt härlig kommentar av Lisa som undrar jag kan brunchtipsa lite - och ni vet ju att jag gör inget hellre! Jag älskar ju att pladdra på om brunch hehe, så kände att jag måste ägna ett helt inlägg till detta - Update det här blev typ det sjukaste inlägget nånsin - kanske är fler som undrar vad man "ska" bjuda på om man planerar att ha en brunch också? Tänkte i alla fall självutnämna mig till brunchexpert och tipsa på! Frågan lyder: vilka fina bIlder 😍! Eftersom du älskar brunch, vad har du för tIps till en rookie? Ska anordna en egen för mina bästa tjejkompisar och behöver verkligen tips! Nu kom jag på att det här ju var en ganska svår fråga att svara på haha... det finns så mycket man kan göra och bjuda på! Det beror också lite på vad det ska vara för slags brunch. Jag hade ju tex min 18-årsbrunch där jag gick bananas och maxade allt, dvs gjorde typ en hotellbuffé och serverade allt jag kunde komma på (stackars mamma som fick stå och baka nästan allt hehe). Men det var riktigt härligt och superuppskattat å andra sidan! Men sen har jag också haft betydligt mindre satsiga bruncher som kanske är lite mer åt det klassiska hållet. Men jag gör så att jag tipsar om lite olika alternativ genom att visa några av de bruncher jag (och mina vänner) har haft! Vi börjar med 18-årsbrunchen, såhär såg den brunchen ut:         Detta är alltså den maxade brunchen. Här delade vi upp det så att det fanns ett "sött" bord och ett "matigt" bord. På det söta:  - 2 olika sorters cupcakes med frosting - 2 olika sorters macaroons - Croissanter - Ett stort fruktfat - Belgiska våfflor med tillbehör (vi gjorde en smet så fick man grädda själv om man ville ha det :)  På det matiga:  - Små baguetter med skagen - 2 olika sorters små quicher - Lax och färskost- tortilliarullader (eller nåt? vad heter det ens?) - Grekisk yoghurt med granola och honung - En salladsskål som tillbehör.  Att dricka bjöd vi på små smoothies, två olika "juiceshots" dvs juicer i små shotglas, prosecco/pommac med jordgubbar i, kaffe och te, och en vattenkanna med citronmeliss och lime. OBS! Jag inser att denna brunch var lite galen och om det blev mat över... men det var ju som sagt min 18-årsdag och jag ville maxa på alla sätt. Men om man bara ska ha en "vanlig" brunch kan man ju tona ner det lite. Tex:        Här har vi den typiska helgbrunchen à la E, N & R! Dessa är sådana bruncher vi "slänger ihop" av det som finns hemma i princip (förutom en gång när N bestämt ville ha wienerbröd och flåsade bort till Ica som låg jättelångt bort, kom tillbaka en h senare typ... haha!) Det här är i alla fall ett förslag om man vill köra på mer basic brunchgrejer: Att dricka: - Smoothies (alltid smoothies! Annars får det va!) - Juice. Vi körde Brämhults jordgubbar & lime för att den är både god och fin! - Latte - om man bara är 3 pers som vi var kan man ju lyxa till det med det! Annars räcker en kaffekanna och lite mjölk gott och väl Att äta: - Belgiska våfflor - ett vinnande koncept - med lönnsirap, bär, sylt - Ägg, bacon och stekta tomater - Massa frukt (skär upp fint :) - Croissanter - Maränger (dessa hade vi bara hemma och fick vara med mest för bildens skull dock...)        En annan helgbrunch där vi gjorde i princip samma sak, lekte lite mer med meloner bara! Sist men inte minst vill jag tipsa om min och Rs Going away brunch vi hade precis innan vi flyttade hit till Aussie, som kanske är det mest passande tipset för en tjejkompisbrunch. Såhär såg den ut:     Här blandade vi matigt och sött och körde helt enkelt på en blanding frukostiga och lunchiga (dvs brunchiga...) saker hela vägen: - Smoothies! - Skumpa/pommac med jordgubbar - Två olika sorters juicer - Små pain au chocolats - Miniomeletter med bacon och tomat - Små fruktsallader - Små baguetter med chevre och honung - Grekisk yoghurt med bär och granola - Små cupcakes i olika smaker - Breadsticks (mest dekoration) - Amerikanska pannkakor och belgiska våfflor man fick grädda själva (okej denna kanske var lite maxad också...) För att knyta ihop säcken: Det måste inte vara så komplicerade grejer! Men det får gärna vara smått, mycket och piffigt! Det är nog det viktigaste enligt mig, men sen är jag en brunchälskare och därmed satsare av rang. Vill gärna köra Gossip Girl- bruncharna, alltid, fullt ut liksom. Men små varianter av klassiska brunchgrejer (ägg och bacon, pannkakor/våfflor, smoothies, frukt) skulle jag säga är ett vinnande koncept. Skippa tex att ha pajer/kladdkakor/vad-det-nu-kan-va i stora formar och gör det i portionssize istället, alltid trevligare när man får gå och plocka (tycker jag)! Och skumpa, också bra grej! :) Haha det här blev verkligen ett sjukt inlägg, men jag hoppas att jag gav lite inspo nu i alla fall! Herregud vad jag blev sugen på brunch också... det kanske får bli en goodbye brunch här i Aussie snart, vem vet?