De är bäst i Sverige på sociala medier

De är bäst i Sverige på sociala medier
Zara Larsson, Daniel Paris och Jockiboi & Jonna märktes bland de lyckliga vinnarna när årets upplaga av Social Media Party gick av stapeln i Stockholm på lördagen.
 
Vem är bäst i Sverige på Instagram och vem gör Snapchat som ett proffs? Vem har den bästa bloggen? Vem regerar på Youtube, dominerar på Twitter och engagerar i poddformat? Nu har vi svaren!
 
På lördagen slog portarna upp till Social Media Party 2016 på K-Märkt i Stockholm. Under dagen bjöds det bland annat på livepoddar, modeloppis och meet & greet med bloggprofiler som Alexandra ”Kissie” Nilsson och Michaela Forni. 
 
Senare samma kväll var det dags att kora Sveriges bästa digitala medier-profiler och influencers under en efterlängtad galatillställning.
 
En jury av branschexperter hade under tuffa överläggningar enats om de nominerade för att sedan lägga vinnarnas öden i fans och följares händer. Det var med andra folkets röst – tiotusentals till antalet – som fällde avgörandet.
 
Viktor Frisk och Ida Warg, Årets Podcast. Foto: Herman Caroan
 
– Det är Ida som ska ha cred för allt, jag tar bara upp mikrofonen och kör, jublade Viktor Frisk från scenen när det stod klart att han själv och Ida Warg belönats med priset för Årets podcast för ”Den friska wargen”.
 
Programledaren Daniel Paris utsågs till vinnare i kategorin Årets Snapchat.
 
Daniel Paris, Årets Snapchat. Foto: Herman Caroan
 
– Det här känns så häftigt! Jag vinner aldrig någonting! I vilken värld vinner Daniel Paris över typ stans coolaste människor, kommenterade han ödmjukt.
 
Zara Larsson, med över 600 000 följare på Twitter, kunde inte närvara men skickade en hälsning och tackade innerligt sina fans som röstat när hon belönades med priset för Årets Twitter.
 
Priset för Årets Youtube gick till Jocke & Jonna, Årets Blogg gick till Janni Delér och Angelica Blick kan efter galan putsa priset för Årets Instagram.
 
Under kvällen delade även Telia ut pris, Telia Love Awards, som går till en förebild i kampen om ett schysstare nät. Priset gick till Ellen Bergström.
 
Angelica Blick, Årets Instagram. Foto: Herman Caroan
 
Ellen Bergström, Telia Love Awards. Foto: Herman Caroan
 
Janni Delér, Årets Blogg. Foto: Herman Caroan
 
ALLA VINNARNA
 
Årets Blogg: Janni Delér
Årets Instagram: Angelica Blick
Årets Podcast: ”Den friska wargen” (Ida Warg och Viktor Frisk)
Årets Snapchat: Daniel Paris
Årets Twitter: Zara Larsson
Årets YouTube: Jockiboi & Jonna
Telia Love Awards: Ellen Bergström
 
Social Media Party arrangeras av nätverket Modern Women Media, där Devote.se, Familjeliv.se, Rodeo.net, Bröllopstorget.se, MakeItLast.se och Space-matters.com ingår. Eventet anordnas i samarbete med Telia.