Devote testar: Antigravity Yoga

Devote testar: Antigravity Yoga

Vad är Antigravity Yoga? Ja, det undrade Michaela, Caroline och Sabina också innan de fick testa det. AGY, som det förkortas, är en träningsform som blandar yoga, pilates, dans, styrketräning och luftakrobatik. Här ligger fokus på styrka, smidighet och medvetenhet – det gäller att göra övningarna rätt för att få ut maximal effekt och för att inte skada sig.

Devotes testpatrull, som den här gången bestod av Michaela Forni, Caroline Nyström och Sabina Skoog, var nyfikna på träningsformen som de för bara några veckor sedan fick höra om. Så de packade träningsväskan och begav sig till Yogaire i Stockholm för att få känna på vad Antigravity Yoga kan göra för kroppen och sinnet. Läs deras recensioner här nedanför!

Vad: Antigravity Yoga
Var: Yogaire, Grevgatan 16, Stockholm
Pris: Se hemsida HÄR

OVEyoga2.jpg

Michaela:
Alla som känner mig (eller läser min blogg) vet att jag älskar yoga. Det är "namaste" hit och dit, meditationer, avslappningsband och yoga-resor på löpande band. Det är den enda träningsformen jag hittills i mitt liv verkligen har förälskat mig i. Därför blev jag glatt överraskad när en väninna berättade för mig om Antigravity Yoga - och sa till mig att jag skulle älska det. Det kändes precis som min grej och dessutom ett perfekt komplement till min andra yoga då denna yogaform även innehåller styrka och viss akrobatik (!?).

Min tjejkompis hade helt rätt. Det tog inte många minuter innan jag log med hela ansiktet. En träningsform som ger så otroligt mycket positiv energi eftersom man faktiskt får leka med sin kropp. Timmen innehöll allt ifrån att svinga sig som en drake flygandes i hammocken, stå på händer, göra balettpositioner och armhävningar till Aviciis "Wake me up".

Avslutningsvis fick vi krypa in i de stora sjalarna, som i kokonger, och bara vila ut. Efter passet var jag utstretchad, glad och helt slut. Jag har gått varje vecka sen den här gången och kommer nog fortsätta ett bra tag till. Helt klart min typ av träning.

OVEimg_6226.jpg

Sabina:
Som den ovana yogautövaren jag är tyckte jag att det skulle bli superspännande att testa denna variant som känns sjukt mycket roligare än vanlig yoga. Jag är ganska vig och har lätt för fysiska saker, så jag tänkte att det var som att leka i dryga 60 minuter. Och så här i efterhand var det precis så det kändes - som att leka. Inte fysiskt utmanande och inte särskilt svårt. Men roligt, absolut. Caroline hade mest fnissattacker hela tiden, vilket gjorde det lite roligare att hänga upp och ner som en spindel.

Men åter till det här med träningen. Det var inte mycket till yoga, det var inte akrobatik, det var inte dans utan det var mer som ett långt set med olika stretchövningar. Vilket var fantastiskt skönt och avslappnande! När man sitter på ett kontor hela dagarna behöver man verkligen sträcka ut ibland - och då var Antigravity Yoga helt perfekt!

Om jag skulle gå tillbaka och göra detta igen så skulle det vara av den anledningen, att få sträcka ut. För någon träning kan jag inte se det som. Jag gillar att svettas, pusta och känna hur musklerna blir trötta när jag tränar.

OVEyoga1.jpg

Caroline:
Jag trodde att jag skulle vara bra på det här, men det var jag inte! Verkligen inte. Det började med att vi skulle krypa in i vårt tygstycke, hammocken, och vagga fram och tillbaka. Där brast det för mig! Jag började fnittra hysteriskt och fortsatte med det hela passet ut. Inte för att jag inte var seriös, utan för att jag tyckte det kändes ovanligt och svårt att utföra övningarna på rätt sätt.

Men trots mitt konstanta fnitter kunde jag ändå hänga med i genomgångarna av de olika rotationerna och positionerna. Och när jag väl fick till en övning, när jag hängde på rätt sätt, då kändes det bra! Varenda liten del av kroppen sträcktes ut och jag fick använda muskler jag inte ens visste att jag hade.

Summan av kardemumman är i alla fall att jag tycker att Antigravity Yoga är en rolig och annorlunda träningsform. Jag rekommenderar den till folk som annars tycker att träning är ganska trist och jobbigt, för tiden susar förbi och passet känns snarare som en lektimme än ett träningspass.

 

Har du testat Antigravity Yoga? Eller är du sugen på att göra det?