Devote testar: Nikes tränings-app

Devote testar: Nikes tränings-app

Nikes app N+TC är fullproppad med övningar som du kan utföra när du vill och var du vill - det enda du behöver är en välladdad smart phone. Och eventuellt träningskläder... Men det är inget måste! Du kan köra ett pass hemma eller på rasten i skolan eller på jobbet. Gör det ensam eller tillsammans med andra. Hur du än väljer att göra så finns det ett eller flera pass och övningar i Nikes smidiga och roliga app som passar dig och det du vill få ut av din träning.

Devote-tjejerna Anna Dahlbäck, Cecilia Lenk och Caroline Nyström har testat  N+TC appen och här nedanför kan du läsa vad de tyckte och hur deras pass var. Sedan är det bara för dig att själv ladda ner appen (den är gratis) och köra på!

OVEnike-3.jpg

Anna:

”Innan Nike lanserade uppdateringen av deras app så hade jag faktiskt redan fastnat för den gamla versionen. Eftersom jag är en riktig nybörjare på gymmet (trots att jag gått dit regelbundet sen länge, hehe) så är appen skön att ha vid sidan av mattan så att man får lite inspiration. Annars kan jag känna mig rätt vilsen på gymmet och bara använda maskinerna som alltid är upptagna av de andra där.


Med uppdateringen så har det kommit massa nya träningspass/guider så att man har fler workouts att välja på. Jag var lite skeptisk i början då det kändes som de nya övningarna var svårare och krävde fler redskap (som t.ex. kettlebells och gummiband) men det gjorde bara träningen mycket roligare. Och det är ju faktiskt alltid kul att testa nya saker. 

Jag älskar N+TC appen oavsett om det gäller den gamla versionen eller nya. Bra bilder och videos som visar hur man ska göra olika versioner av övningar för att träna flera muskelgrupper samtidigt och framförallt är den väldigt snygg. Dessutom älskar jag känslan av att göra övningar som får mig att se ut som någon som verkligen vet vad hon gör på gymmet, haha!”

OVEnike-4.jpg

OVEnike-7.jpg

"Bra bilder och videos som visar hur man ska göra olika versioner av övningar för att träna flera muskelgrupper samtidigt."

OVEnike-2.jpg

OVEnike-10.jpg

Cecilia:

”Att träna har alltid varit min grej och det är få saker som kan mäta sig med känslan när jag snörar på mig mina löpardojor och ger mig ut för en timmes total utmattning. Och precis som det är viktigt att ha bra utrustning i extremsporter, är det viktigt att ha bra skor med dämpning och kläder som andas om du ska träna hårt.
 
Jag hängde med Anna och Carro och testade Nikes nya träningsapp, och här måste jag ge dem credd! Nike alltså. Att få variation i sin träning och utmana kroppen i olika styrkeövningar kan vara svårt, speciellt om du är själv, men inte om du tar hjälp av deras app. Du får en rejäl genomkörare av kroppens alla muskler och kan välja att variera mellan puls och styrka.

Något som också är grymt är att du som nybörjare kan använda appen utan problem. Man väljer intensitetnivå och sedan är det bara att köra. För mig är det extremt viktigt att träning ska vara enkel att utföra men rolig och rejält svettig, och det har de verkligen fått till. Bra jobbat Nike!”

OVEnike-8.jpg

"Något som också är grymt är att du som nybörjare kan använda
appen utan problem."

OVEnike-12.jpg

OVEnike-9.jpg

Caroline:

Nikes nya N+TC app är precis som jag hade tänkt mig: snyggt designad, lättanvänd och grym! Det absolut bästa med den är att man faktiskt kan se hur övningarna ska utföras, vilket gör det betydligt enklare att förstå vilken muskel som ska jobba och var i kroppen det ska kännas.

När jag, Anna och Cissi tränade tillsammans med appen hade vi en väldigt rolig och svettig stund. Jag hade inte räknat med att känna av träningen så mycket som jag faktiskt gjorde - men det kändes verkligen! Övningarna var enkla men effektiva och jag hade lätt att förstå instruktionsvideorna.

Det finns massor med olika workouts att välja mellan i appen, så jag tror inte det finns någon risk för att känna att träningen blir för enformig om man kör flera app-pass i veckan. Jag har själv tänkt att jag ska ha tre mini-workouts i veckan hemma i vardagsrummet från och med NU!

OVEnike-6.jpg

"När jag, Anna och Cissi tränade tillsammans med appen hade vi
en väldigt rolig och svettig stund!"

OVEnike-5.jpg

OVEnike-11.jpg

 

Läs mer om appen HÄR