”Drömmen om livet var den första kärleken”

”Drömmen om livet var den första kärleken”

Ett stort gult hus på landet. Två våningar. Högt i tak och bubbelbadkar. Vita väggar. Stor soffa och walk-in-closet. Rustikt matbord och tända ljus så fort solen gått ner. Öppen trädgård, kanske sjötomt. Ett magasin som vi har till våra stora middagsbjudningar. Två barn med IKEA-katalogsrum. Inga husdjur, min man och jag har fullt upp med att älska varandra.

   Han. En superlugn, superspännande, supersnäll, supersnygg människa som blev kär i mig första gången han såg mig. Vi träffades på en grillfest bland gemensamma vänner och sedan dess har vi hört ihop. Han älskar mig och jag älskar honom och vi kommer aldrig att tveka på det. Vi åker på weekends. Bara vi två. För att värna om kärleken. Vi njuter av dyra måltider, vackra hotellbarer, spruckna gator och fuktigt klimat. Fotar oss själva med Eiffeltornet som bakgrund. Nattbadar. Blir fulla fast vi är föräldrar. Klär av oss nakna så fort vi får chansen. Han.

   Mina barn är två små vackra individer. Nyfikna på allt. Känsliga som i sköra men också starka som i frispråkiga. Jag är en lugn och närvarande förälder. Lyssnar alltid. Vill alltid förstå. Lyckas oftast. Vi åker iväg och shoppar på helgerna. Jag och mina två barn. Vi fikar (en latte och två smoothies) och pratar om bråkiga kompisar och dåtid och kärlek. Eller så åker vi till mormor och morfar. Mina barn sover kvar i villan som jag växte upp i och jag åker hem till honom jag är kär i. Vi lagar mat, öppnar en flaska vin, lyssnar på något akustiskt och somnar framför en film i soffan tätt ihopslingrade.

   Karriären går jättebra. Jag får pumpa ur mig roman efter roman och varenda en blir älskad och rosad. Då och då kastar jag mig in i TV-världen och skriver en dramaserie. Får se världen genom arbetsrelaterade resor. Är med i Skavlan, Värvet och Nyhetsmorgon. Karriären går jättebra.

   Blir jätterik.
 Köper ett lantställe på Gotland. En till tvåplansvilla i Burgsvik. Bubbelbadkar även här. Utomhus den här gången. Utflykter varje helg. Bad på Tofta. Sommar i P1 på radion. Äppelträd kanske.  

   Jag och mitt tjejgäng äter lunch ibland. Vi pratar om allt som pågår och allt som skett. Vi ser till att alla får vad dem förtjänar. Håller varandra flytande. Ventilerar och fantiserar. Dricker rödvin och dansar om nätterna. Firar födelsedagar och högtider ihop. Våra barn blir bästa vänner. Nästan som kusiner. Våra män kommer bra överens. Nästan som vänner.

   Snygg är jag. Alla tycker det. Till och med jag. Vältränad och solbränd oavsett månad på året. Långt hår utan slitna toppar. Alltid trevlig och glad. Rött läppstift och svarta tighta klänningar. Klackar utan ont i trampdynorna.

   Jag mår bra. Tänker inga dumma tankar. Äter ingen medicin och skär mig inte i låren.
Jag är lugn. Jag är pigg.

   Drömmen om livet var den första kärleken.
Är den första kärleken. 
Var den första kärleken.
Är.
Var.

Krönika av: Jonna Fyhr