Florister dekorerar kvinnliga statyer på Internationella Kvinnodagen

Florister dekorerar kvinnliga statyer på Internationella Kvinnodagen

Interflora vill med hjälp av blommor och florister rikta ljuset mot kvinnan med anledning av Internationella Kvinnodagen. Dels för att hylla, men också för att belysa att kvinnor fortfarande är grovt underrepresenterad i det offentliga rummet. Till exempel är endast ca 10% av statyerna och allmänna platser i Sverige är uppkallade efter kvinnor.

 Interflora belyser detta genom att låta sina florister smycka flertalet av Sveriges kvinnliga statyer, bland annat Margaretha Krook och Astrid Lindgren i Stockholm, för att ge kvinnan utrymme och lyskraft. Under Internationella Kvinnodagen kommer företaget att skänka 20% av försäljningen för att kunna skapa ytterligare en kvinnlig staty 2021. Enligt en färsk Sifo-undersökning som Interflora har gjort så vill svenska folket se Anna Lindh som nästa kvinnliga staty.

Statyerna av Jenny Lind, Margareta Krook och Astrid Lindgren i Stockholm har dagen till ära blivit smyckade med vackra blomsterkreationer.

Besök gärna platserna idag om du har möjlighet, som en påminnelse och inspiration för fler kvinnor att att skapa stordåd i framtiden!

 

Astrid Lindgren utanför Junibacken på Djurgården

Jenny Lind på Djurgården

Margareta Krook utanför Dramaten vid Nybroplan

Instavänlig blomstertron på Norrmalmstorg, passa på att få en fin bild i blomsterskrud!