Gå all in och fira våffeldagen med en trerättersmiddag

Gå all in och fira våffeldagen med en trerättersmiddag

Idag den 25 mars är det våffeldagen! Vill du fira men är trött på sylt och grädde? Gör en trerätters våffelmiddag, vi ger dig hela menyn nedan.

Visste du att våffeldagen alltid firas 25 mars? Det är samma dag som jungfru Marie bebådelsedag, eller vårfrudagen som den också kallas. Säger man vårfrudagen flera gånger snabbt låter det till slut som våffeldagen – och det är just så som våffeldagen kom till. Någon hörde eller sa fel och våffeldagen var ett faktum. Inte illa va? Våfflor är ju så gott!

Om du vill gå all in på lördag har vi samlat nio olika våffelrecept till din hjälp. Tre förrätter, tre varmrätter och tre efterrätter – klicka på rätternas namn för att läsa hela recepten. 

 

Tre aptitretande förrätter

 

Våffla med skagenröra

Som en klassisk toast Skagen fast med våfflor istället för bröd.

 

Örtvåfflor med sikrom, citroncrème och lök

Med gräslök och dill i smeten blir det en riktigt fräsch förrätt.

 

Våffelhjärtan med lax och avokado

Lax och avokado är som alltid ett vinnande koncept.

 

 

Tre goda varmrätter

 

Texmex-våfflor med avokadosallad

En perfekt varmrätt som är både matig och smakrik.

 

Spenatvåfflor med räksallad

Matiga våfflor med smak av spenat och lyxiga tillbehör som räkor, ägg och gräslök.

 

Våfflor med parmesan och sidfläsk

Matiga parmesanvåfflor som toppas med stekt sidfläsk, silverlök och crème fraiche.

 

 

Tre smarriga efterrätter

 

Lakritsvåffla med hallongrädde

Hallon och lakrits är (som alltid) en oemotståndlig kombination.

                                                                                                                       

Bananvåffla med kokos och lime

Blanda ner banan, kokos och lime i smeten och toppa med färskost. Så gott!

 

Kanelvåfflor med vaniljdoftande äppelkompott

Kanelsmaken i våfflorna ligger som en fin underton och passar perfekt med äppelkompotten.

 

Smaklig måltid!

 

Text: Britta Persson