HANNA INSPIRERAR

HANNA INSPIRERAR

Skulle du vilja att träning var en större del av din vardag men har svårt för att komma igång? Känns det kanske trist och tråkigt? Vi förstår dig... Därför bad vi den hälso- och träningsintresserade bloggerskan Hannalicious dela med sig av några tips och råd på vad som har hjälpt henne att få ett bättre humör, en godare nattsömn och massor med energi.

Vad håller dig motiverad till att träna och att faktiskt fortsätta?
 - Det som håller mig mest motiverad till att träna är nog den underbara känslan jag får efter ett hårt pass på gymmet eller en springtur. Det är såååå skönt att komma hem och ta en dusch efter ett träningspass - man mår verkligen bra efteråt.

Sedan är det även resultaten jag får av att träna som gör mig motiverad. Om jag inte skulle märka någon skillnad på min kropp eller mitt välmående efter allt arbete så skulle jag heller inte fortsätta, man vill ju se ett bra resultat!

Vad har förbättrats för dig med hjälp av träning?

 - Jag har blivit gladare och piggare. Tränade nämligen inte en enda gång under hösten och vintern 2012, och under den perioden mådde jag faktiskt ganska dåligt. Det var mycket i skolan, jag kände mig stressad, var lite småsjuk hela tiden och var bara allmänt trött på allt. Men nu när jag har kommit igång igen med träningen så märker jag en positiv skillnad på mitt humör och sover dessutom bättre. Det är så mycket som blir det till det bättre när man tränar.

Vilka är dina tio bästa tränings- och hälsotips?
1. Gör ett träningsschema och följ det till punkt och pricka
2. Drick mycket vatten
3. Gör squats (en sorts benböjsövning)
4. Pressa dig själv lite till
5. Gör träningen till en livsstil
6. Belöna dig själv ibland, till exempel med en ny väska, ett par nya träningsskor osv.
7. Sätt upp delmål
8. Skriv en tränings- och matdagbok
9. Våga styrketräna!
10. Träna tidigt på morgonen så att du har det gjort och slipper skjuta upp träningen hela dagen

Tack, Hanna, för att du delade med dig av dina tips och tankar kring träning och häsla. Nu är det bara för oss andra (som vill) att sätta igång att nå våra mål. Glädje, energi och en god hälsa - here we come!

OVEb0bf9cf456b9f7f6433dcfe802c4dabd.jpg

OVE7c1d77d461f43fae63accb4f68ef0f2f.jpg


AV: CAROLINE NYSTRÖM
caroline.devote.se
BILDER: HANNA FRIBERG
hannalicious.devote.se