ICONA POP X GINA TRICOT

ICONA POP X GINA TRICOT

Gina Tricot följer nu upp det lyckade spåret med designsamarbeten som i våras blev succé när modekedjan släppte en rockchic kollektion med L.A-baserade designern Anine Bing. I höst är det dags att äntra partyscenen. Med disco, glitter och girl power som ledord presenteras stolt det nya designsamarbetet med världskända och albumaktuella elektropopduon Icona Pop.

I höst fortsätter Gina Tricot att satsa på spännande designsamarbeten och i oktober månad lanseras den partystarka powerkollektion ICONA POP X GINA TRICOT. De har kallats för nya generationens musikstjärnor, 2009 bildades Icona Pop av Aino Jawo och Caroline Hjelt. Monsterhiten ”I love it” banade vägen för en fantastisk karriärstart och vi har bland annat sett tjejerna turnera med världsartister som Katy Perry och Miley Cyrus. Den elektriska och alltid lika trendsäkra girl boss-duon Icona Pop ger oss inte bara de bästa pepplåtarna till klubbkvällarna på stan, utan som sanna kvinnoförebilder förespråkar de även feminism och kvinnors rättigheter. Något som går helt i linje med Gina Tricot som varumärke.

– Samarbetet med Gina Tricot har varit en ren dröm! Vi har, från början till slut, fått vara med och skapa plaggen som vi saknat i våra garderober. Hela den kreativa processen med att ta fram powerkollektionen har varit en jätterolig och inspirerande resa. Samtidigt har vi lärt oss massor om allt från material till passform som vi inte hade en aning om. Vi testade oss fram och är så glada över resultatet. Vi känner oss superstolta och älskar alla plaggen! Ska bli så kul att se hur alla väljer att styla dem. Hela kollektionen andas fest, precis det vi tycker att man behöver i höstmörkret, säger Caroline och Aino från Icona Pop.

Kollektionen ICONA POP x GINA TRICOT lanseras den 25 oktober på ginatricot.com samt i utvalda Gina Tricot-butiker.