Kärlek med Dasha

Kärlek med Dasha

Han var hela min värld

Jag har ett problem. Under två års tid träffade jag en kille. Vi var aldrig uttalat "tillsammans", men betedde oss som om vi vore det. Vi dejtade bara varandra och sågs så ofta vi bara kunde. Sov vi inte i varandras famnar, då pratade vi i telefon tills vi somnade. Jag tänkte på honom som min och han kallade mig för sin. Tills för ett par månader sedan. Då träffade han en ny. Någon annan tjej. Och jag vet inte hur jag ska hantera det, för det kom så plötsligt. Det var ju han och jag mot världen? Förstår bara inte. 
Jag vet att jag borde gå vidare och allt sånt där, men det är ju så förbannat svårt. Han var den personen i mitt liv som jag trodde aldrig någonsin skulle såra mig, och nu gör han det dagligen. Att läsa och höra om vad de gör tillsammans och ser dem skriva hjärtan och "finaste/bästa/underbara" till varandra - det tar sönder mig, fullständigt. För samtidigt hör han fortfarande av sig till mig. Ringer, smsar, facebookar. Får en klump i halsen varje gång, för då pratar han som om det fortfarande vore vi. Vill släppa taget, men han håller fortfarande fast i mig (utan den nya tjejens vetskap) - vilket gör det så himla svårt att lämna allt bakom sig. Trots att jag verkligen vill.
Så, min fråga till dig är: hur får man bort en sådan person ur sitt liv? En person som varit ens allt, men som plötsligt blivit till någon som kan få en att vilja lägga sig ner och dö? 

 


Svar från Dasha 

Hej! När någon man är kär i inte vill vara med en tillbaka är alltid svårt. Om inte det svåraste jag kan tänka mig? Men jag förstår inte riktigt ifall han avslutade detta eller ifall han på något sätt håller dig på halster vid sidan om? En sak som vi tjejer måste lära oss om killar det är att killar gillar inte att ''avsluta'' saker. De håller det gärna lite öppet om de kan. Tex om en kille smsar dig en kväll när ni är ute båda två men så föreslår han ändå inte att ni ska mötas upp. Det är killars sätt att ''hålla oss varma''. Så de kan ta upp det igen ifall de känner för det. I ditt fall kanske ifall det inte skulle fungera med den andra tjejen? För det är väldigt taskigt av honom att hålla dig kvar på det sättet att höra av sig och vara gullig bara för att. Jag tror du måste ta upp detta med honom. Säga att han är egoistisk och väldigt taskig som hör av sig till dig på detta sättet. Att du blir ledsen av det. Och att ifall han har gått vidare så måste han låta dig också göra det.

Ibland måste man svälja den där vidriga medicinen som ger en kväljningar för att den ska göra en bättre i det långa loppet. Var stark och lycka till! Stor kram! 

AV: DASHA GIRINE
http://dasha.devote.se