Kärlek med Dasha

Kärlek med Dasha

Varje månad svarar Dasha Girine på en fråga om kärlek här på Devote (och en gång i månaden svarar även Devotes chefredaktör Michaela Forni). Har du en fråga du vill ställa om kärlek eller relationer? Mejla dashagirine@gmail.com och märk mejlet "Kärlek med Dasha". Det går bra att vara anonym.


Hej Dasha! Jag skriver till dig för att du alltid ger så bra råd och tankar kring kärlek och livet, du är verkligen en förebild. Jag har ett kärleksbekymmer jag inte vet hur jag ska ta mig ur. Jag och min kille har haft det svajigt på sistone och levt rätt så separata liv, med tanke på att vi har både mycket plugg och jobb att sköta. Han har först nu börjat plugga på allvar och har svårt att fokusera helt på det ifall det uppstår något problem i vår relation. Därför har han bett om lite distans från mig, med förutsättningslösa villkor och mindre krav. Jag har köpt det för jag tycker också att han ska satsa och fokusera på sitt, även om jag inte tycker att jag borde uteslutas för det.

I början var det lättare att hantera, men nu efter några veckor vet jag inte var jag ska ta vägen. Jag vet inte riktigt var jag har honom, vad han exakt tänker eller gör. Jag vill inte hålla på att förhöra honom och pressa fram saker och känslor. Men det har kommit fram att han ljugit mycket för mig på sistone, för att undvika diskussioner och ett sätt att fega sig ur. Idag fick jag reda på att han pluggat flera gånger med en tjejkompis som jag anar är förtjust i honom. De har hängt i hans lägenhet utan att jag ens haft någon aning om det. Han har inte sagt någonting om detta trots att jag bett honom att vara ärlig och få mig att slippa misstankar, särskilt under denna period då allt är osäkert som det är.

Tänker jag med förståndet och hjärnan vill jag bara avsluta allting, tänka att jag fått nog av det här, blir lyckligare utan honom och förtjänar bättre än att gå och vänta på någon som velar och behandlar mig respektlöst. Jag har försökt med detta tidigare, men känslorna tar ofta över. Mitt hjärta och känslor vill ju inget annat än att vara med honom och vet att vi har något jag vill tro på. Jag vet att han fortfarande har känslor för mig och det är ju inget jag vill förkasta. Men jag kan inte lita på honom. Hur tycker du jag ska lösa den här situationen?

 


 

Svar från Dasha

Hej! Situationen du beskriver låter inte alls rolig... Jag vet hur jag hade gjort. Men samtidigt vet jag att det inte är lätt för alla att göra så. Så du kommer få två scenarier av mig.

Jag hade sagt precis som du känner och skriver till mig. Sagt att det känns som om han sluter dig ute och ifall han inte är intresserad av att engagera sig i denna relation så är inte du heller intresserad av att lägga tid på denna relation. Det är viktigt att inte glömma att man ska vara två i en relation. Inte en person som tar rygg på den andra och gör allt för att behaga den. Man ska göra allt för varandra. Det ska vara två vägar. Inte bara åt ett håll. Det är det en relation går ut på. Att man är två och inte ensam. Annars är det mycket bättre att satsa på en relation med sig själv. Eller nästa person som är värd att lägga tid på.

Men sen vet jag att alla inte är lika hårda eller “modiga” som jag. Jag är verkligen no mercy. Antingen vill han vara med mig och dör för mig eller så är det slut. Finns inget mellanting. För jag kommer aldrig vara med någon som inte jag dör för. Som jag gör allt för. Därför förväntar jag mig samma ömsesidiga kärlek tillbaka. Samma gäller faktiskt vänner.

Men om du inte vill köra den hårda vägen... Kanske du ska sätta dig ner och prata med honom. Berätta hur sårad du blev av att han pluggade med den där tjejen utan att berätta det. Att det kändes som om han gått bakom din rygg. Fråga han vad han vill? Vad han tänker? Om det är något han är sur på dig för. Vad det är som hänt emellan er. Om du vill lägga fram det på ett lite lättare sätt...

Alla får göra som de vill. Och hur det passar deras karaktär och relation. Hoppas du fått svar på din fråga. Lycka till. Och glöm inte att din lycka går före allt. <3


AV: DASHA GIRINE
dasha.devote.se