Louisa Strid – "Min praktik på Devote.se"

Louisa Strid – "Min praktik på Devote.se"

Nyligen hemkommen till Sundsvall från ett par spännande, lärorika och roliga månader som jag har spenderat på Devotes redaktion i Stockholm. Från att ha klivit in på kontoret första dagen som en nervös och förväntansfull praktikant gick jag därifrån min sista dag och kände mig praktiskt taget som en fulländad redaktör mer inspirerad än någonsin. Nedan berättar jag om min resa - hur jag hamnade här, vad jag har fått göra och vad det har gett mig för erfarenheter. Vem vet, kanske är detta praktikplatsen för dig också?

 

Jag heter Louisa Strid, är 22 år gammal och läser min fjärde termin på Kommunikations- och PR-programmet i Sundsvall. När jag skriver det här befinner jag mig på Mittuniversitets pluggvåning där det vimlar av studenter. Lokalen är mysig med små grupprum och inredning med jordnära färger. Jag ler när jag tänker tillbaka på hur jag satt här för ett halvår sedan och skrev min praktikansökan. Nu sitter jag här igen och känner mig stolt, glad och tacksam över att ha haft min praktik som redaktör på Devotes redaktion i Stockholm. Jag har alltid varit fascinerad och intresserad av mediavärlden och var nyfiken på yrket som redaktör då jag gillar att skriva och vara kreativ, så den här praktikplatsen var perfekt för mig!

 

Jag har jobbat mycket med att uppdatera devote.se och våra sociala medier. Jag har fått vara kreativ och använt mina egna idéer och skriva redaktionellt innehåll samtidigt som jag också dagligen har gjort omvärldsbevakning och research för att hålla koll på vad som är aktuellt och intressant för våra läsare. Devote är också mån om sina egna bloggare, så jag har lagt ner mycket tid på att läsa alla fantastiska bloggar för att kunna lyfta de och intressanta inlägg så att fler hittar dem.

 

Förutom allt jag har fått göra inne på kontoret så har jag fått uppleva roliga event, arrangemang och en resa som jag aldrig glömmer. Några höjdpunkter är Grammisgalan som vi besökte som press, The Body Shop som i samband med presentationen av sina nyheter inför våren gjorde en protest mot test av kosmetik på djur och sist men inte minst - jag fick äran att åka till Paris tillsammans med Huawei Sverige och gå på både presskonferens och kvällsevenemang!

 

För att sammanfatta min praktikperiod så har det gett mig så mycket mer än jag hade förväntat mig. Jag har fått kunskap om hur man jobbar som redaktör och utvecklat mitt skrivande. Eftersom att jag läser media- och kommunikationsvetenskap så har det också varit väldigt givande att få en insikt och förståelse i hur mediebranschen ser ut från insidan och hur allt hänger ihop. Men framförallt så har jag fått så mycket inspiration av att ha varit på en så fantastisk arbetsplats med så drivna och kunniga kollegor!

 

Vill du lära dig mer om arbetet som redaktör? Då kan jag varmt rekommendera dig att söka din praktik på Devote! Du kommer att bli väl omhändertagen och få massor av erfarenheter att stoppa i ryggsäcken. Om du har frågor eller funderingar till en tidigare praktikant så går det jättebra att höra av sig till mig på min mail louisaelisabethstrid@gmail.com eller på sociala medier (louisastrid)!