Mathilda Fjällman: "Min sanning bakom Fashion Week"

Mathilda Fjällman: "Min sanning bakom Fashion Week"

Under modeveckan fick jag träffa och interagera med många utav människorna från branschens innersta cirkel. Det som förvånade mig mest var många personers attityd och stolthet. Det var flera gånger som jag blev fnäst åt för att jag inte visste vem personen i fråga var eller vilken tidning eller liknande person tillhörde. Det som skrämmer mig mest med hela industrin är att det finns olika rangordningar för hur viktiga personer är. De som är viktigast ska man ta hand om bäst och vara mest trevlig mot osv. För mig var det som att kliva in i en ny värld. 

Det fanns flera tillfällen under veckan då jag fick lösa problem åt flera människor då det var stressande och pressande dagar. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan vara så otrevlig mot unga tjejer som bara försöker göra sitt jobb. En utav dagarna skulle jag hämta upp sallader till en designers modeller och på något sätt vändes situationen till att det var mitt fel att leveransen var sen och alla salladerna innehöll för mycket kolhydrater. Det som var mest oroväckande med händelsen var att flera modeller inte fick sin lunch innan alla visningar och fick fortsätta jobba på tomma magar. Men lite visste jag om hur illa det kan gå.

Sista dagen var det en utställning för accessoarer. Många designers med stora namn och med stor publik fick ställa ut sina senaste kollektioner och flertalet inflytelserika personer inom modebranschen var på plats.

LÄS RESTEN AV BLOGGINLÄGGET HÄR