Michaela Forni ny chefredaktör på Devote!

Michaela Forni ny chefredaktör på Devote!
Grattis till ditt nya jobb Michaela! För dem som inte vet, berätta vem du är?
- Hmm... Jag heter Michaela Forni, jag har sen tre år tillbaka bloggat på Stureplan.se och jobbat som moderedaktör på Nöjesguiden sen två år tillbaka.


Men på ett mer privat plan då?
- Då är jag den här tjejen som försöker verka hård på ytan men egentligen är mjuk och som tycker om att sitta ensam hemma och skriva kärleksdikter. Hahaha.


Ja, dina dikter som man får ta del av på bloggen är ju väldigt uppskattade, varför tror du att de är det?
- Jag tror att de är uppskattade för att de är så ärliga, jag tror att det märks att det är skrivet direkt från hjärtat utan att tänka på vad folk kommer säga och tycka.


Hur laddar du upp inför redaktörsjobbet?
- Jag laddar upp med att jobba jävligt mycket, så när jag börjar på Devote så blir det ännu mer jobb! Men det är bara kul. Och jag är väldigt laddad för att vara med och utveckla Devote.se tillsammans med resten av teamet.
 
Vad är det för annat jobb du håller på med, kan du hinta om något?
- Jag vet inte om det är officiellt än, men jag håller på att spela in en skitkul grej.


Kommer man som användare/bloggare på Devote känna av att det nu är du som bestämmer över sajten?
- Det kommer man, till en viss del, det kommer ju ske en del förändringar. Sen kommer jag kanske inte komma in och lägga upp bilder på mig själv över hela sajten och byta alla bloggares headers till bilder på mig själv eller döpa om Devote.se till Michaela.se. Då hade jag nog inte blivit så långvarig på jobbet. Hehe.


Du har tidigare haft en blogg på Devote, har du haft ytterligare bloggar man inte känner till?
- Jag hade en blogg på blogg.se, den finns faktiskt kvar men det kanske jag inte borde säga, haha. (Reds. anm. Ni kan googla för att hitta den!)


Hur gammal var du när du började blogga? Rykten säger att du var "pytteliten".
- Haha ja det var jag, jag var 15, eller nej 14, när jag började.


Hur tror du att den typiska Flest skor vinner-läsaren är?
- Oj, svårt. Jag tror att det är... ganska starka, grymma tjejer. Som njuter av livet och kämpar på. Ja, de är jävligt starka. Och väldigt snälla! Det är nog nummer ett förresten, att alla är snälla.


Ja, hur är det nu, när du väl får elaka kommentarer, blir du ledsen av dem?
- Ja, det ska jag inte sticka under stol med. Men har jag haft värsta grymma dagen och kommer hem och är glad så bryr jag mig såklart mindre.


Tips hur man inte ska ta åt sig så av elaka kommentarer?
- Man måste förstå att det är människor som inte känner en och som kanske inte menar att vara elaka. Men vissa grejer kommer man alltid att bli ledsen av. Man har ju ändå ett hjärta.


Du har ju fått det här jobbet för att du bloggar (och för att du är en duktig och driven skribent såklart), vad har du mer fått ut av att  blogga?
- Jobbmässigt så fick jag jobbet för Nöjesguiden genom min blogg. Och för att jag har läst modevetenskap, men mycket pga bloggen. Och vad jag fått för mig själv som person... Det känns som att jag har hundratusen tjejkompisar som läser min blogg och som peppar mig. Det känns så härligt när man skriver och är ledsen, då man har massa extravänner som stöttar! Det låter klyschigt att säga så, men det är sant. Jag hade inte klarat mig utan mina bloggläsare.


Vad tycker du själv är intressant att läsa om när det gäller bloggare?
- Jag tycker om bloggar som visar personlighet, där man får en uppfattning om hur människan är som person. Det märks tydligt när en blogg skrivs med ärlighet eller inte.


Vilka bloggar skrivs med ärlighet då?
- Många av mina vänner är duktiga. Petra Tungården (Shecitys.se) tycker jag skriver en fantastiskt blogg där man känner av hur hon är som person. Och Knivlisa är ju underbar!
 
Du känner Petra sen länge, hur är det med dina andra kompisar som figurerar i bloggen? Känner du dem genom bloggar eller sen tidigare?
- Många av de andra har jag lärt känna genom bloggen. Det blir väl lätt så, man är på samma jobbgrejer och jobbar i samma bransch.


Har förstått att du har många ideer och tankar om hur innehållet på Devote ska utvecklas och att vi ganska snart kommer se en hel del nyheter. Berätta!
- Ja, det kommer hända massor med saker. Mina företrädare har gjort ett jättebra jobb men det är klart att jag har en del saker som jag vill förbättra och utveckla. Men jag väntar nog med att berätta om detta och vill nu bara säga att det ska bli fett kul att börja jobba på Devote och att jag är skitexalterad!
 

Känns det läskigt att skriva för 550 000 unika besökare i veckan?
- Hahaha, nej jag tycker inte att det är läskigt, jag tycker bara att det är skitkul. Verkar jag vara en rädd tjej eller? Haha.


Till sist: Kommer namnet Flest skor vinner vara kvar på bloggen på Devote?
- Jag har inte bestämt mig än, vad tycker ni?

 
Ja, vad tycker ni egentligen? Ska Michaela Forni, Devotes nya redaktör, fortfarande skriva en blogg under namnet "Flest skor vinner" eller ska den heta något annat? Kom gärna med förslag på ett passande namn. Den som kommer med ett förslag som Michaela faller för vinner en överfull goodie-bag.