Påsk 2018: så blir vädret under ledigheten

Påsk 2018: så blir vädret under ledigheten

Skärtorsdagen inleder snart den efterlängtade påskhelgen för många. Det verkar än så länge bli en kyligare helg än önskat men däremot kan vi åtminstone hoppas på att kunna dra på oss solbrillorna en del av dagarna!

Påskhelgen verkar bli lite kyligare än vad många kanske hoppats på. Enligt TV4:s väderrapport inleds skärtorsdagen med en kallare temperatur överlag. Kylan från norr kommer att dra sig ner söderut. Trots den kalla temperaturen kan vi räkna med att solen skiner med växlande molnighet och en del snö i fjällen.

Under långfredagen ligger kylan kvar i norr medan det lutar åt några plusgrader i söder. Eftersom att ett högtryck ligger över landet kommer det åtminstone att ge ganska soliga och fina dagar, trots den kalla temperaturen. På påskafton är det inga större skillnader i söder men däremot kan det snöa i fjällen och bli moligare i norr.

Under påskdagen kommer det fortfarande att vara soligt med varierad molnighet och uppehåll, medan ett blåsväder kan vara på väg in över södra sverige. Vi håller tummarna att solgudarna är med oss i påsk!

 

Källa: TV4

Bildkälla: Shutterstock