Redaktionen tipsar – 9 böcker du inte kommer kunna lägga ifrån dig

Redaktionen tipsar – 9 böcker du inte kommer kunna lägga ifrån dig

En handduk, ett par solglasögon och en bok - and you're good to go! I sommar vill vi läsa många bra böcker och släppa alla tankar på det som finns utanför bokens värld. Redaktionen på Devote tipsar om 9 spännande och/eller bra böcker som de har läst och som har varit omöjliga att lägga ifrån sig. 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Devotes redaktion och länkas till återförsäljarna, och vissa av produkterna länkas via tjänsten Adviral. 

 

Störst Av Allt - Malin Persson Giolito 

De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.

Agnes på Devote-redaktionen har läst boken: "Gick inte att sluta läsa denna bok. Jag kunde känna igen mig mycket i den trots att den handlar om händelser som jag själv aldrig upplevt. Otroligt spännande." 

Finns att köpa för 54 kronor här!

 

 

Geim - Anders de la Motte 

Henrik ”HP” Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar känna till det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse: ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity.

Tove på Devote-redaktionen har läst boken: "Superspännande bok som jag inte kunde sluta läsa. En riktigt häftig och annorlunda verklighetskildring som jag inte kunde sluta tänka på efter att jag läst klart. Finns det något annat som styr vår värld? " 

 Finns att köpa för 54 kronor här!

 

Flickorna - Emma Cline 

Det är i parken som Evie får syn på flickorna, en grupp med långa trassliga hår och smutsiga klänningar. De rotar i soporna efter mat och har något vilt över sig, men verkar samtidigt fria. När Evie några dagar senare möter en av dem, Suzanne, får hon följa med till en ranch där den karismatiske Russell lever med sin »storfamilj«, unga kvinnor som verkar göra vad som helst för honom. Evie dras in i Russells trollkrets. Först när hon är för långt in för att kunna backa förstår hon att det som håller på att hända är någonting fruktansvärt, något som kommer att sluta med död.

Agnes på Devote-redaktionen har läst boken: "Mystisk, spännande och lite läskig bok som verkligen är svår att lägga ifrån sig. Ännu mer intressant blev det när jag förstod att boken bygger löst på den sanna historien om Charles Manson och de mord som han fick sina kvinnliga följare att begå i slutet av 60-talet.."

 

Finns att köpa för 54 kronor här!

 

 

Fyren mellan haven - M.L. Stedman (finns även som film)

Det barnlösa paret Tom och Isabel Sherbourne tar anställning som fyrvaktare på en ensligt belägen ö en dagsresa från den australiensiska kusten. En morgon spolas en båt upp på stranden, där fyrvaktarparet finner ett levande spädbarn. De beslutar sig för att behålla flickan. Först när de återvänder till fastlandet inser paret vidden av sitt beslut.

Tove på Devote-redaktionen har läst boken: "En bok som berör på djupet och som tar en med på en spännande, vacker och lite sorglig resa. ALLA borde läsa boken innan de ser filmen (som också är jättebra för den delen!). 

Finns att köpa för 54 kronor här

 

 

Jag lät dig gå - Claire Mackintosh 

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm. Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat? Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.

 

Agnes på Devote-redaktionen har läst boken: "En bok som börjar mycket sorgligt, blir mer och mer intressant och som slutar i extrem spänning. Man hade aldrig kunnat förutspå slutet på denna bok. En bladvändare!"

Finns att köpa för 51 kronor här!

 

 

Livet går så fort. Och så långsamt - Martina Haag 

Mer än trettio år har gått, men jag kan än idag ta ett klassfoto från högstadiet och på mindre än en minut gradera alla klasskompisarna, i coolhetsordning. Hur enkelt som helst lista varenda jävels exakta plats i hierarkin. Det gällde att försvara sin position, att hela tiden sträva uppåt, men om man gjorde fel sak, eller hade på sig fel kläder eller pratade med fel person kunde man plötsligt bara falla hjälplöst i rangordning och hamna bland de pinsamma eller mobbade eller bara bli en sån där som ingen pratade med.

Kristin på Devote-redaktionen har läst boken: "En väldigt lättläst och underhållande bok som jag läste ut på en dag. Jag tror att alla som läser denna bok känner igen sig mer eller mindre."

Finns att köpa för 54 kronor här!

 

 

Bonjour Tristesse -  Françoise Sagan

Bonjour tristesse är en sommarlovsberättelse från Rivieran om en sjuttonårig flicka som tillsammans med sin livsnjutande fader drömmer bort den ena solgassande dagen efter den andra. Men när den loja livsstilen hotas av faderns plötsliga förälskelse finns det ingenting som stoppar Céciles raffinerade grymhet.

Kristin på Devote-redaktionen har läst boken: "En klassiker som förtrollar med dess härliga målande miljöbeskrivningar och litterära kvalité. Dessutom - hur snyggt är inte omslaget?"

Finns att köpa för 54 kronor här!

 

 

Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty

Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever…

Agnes på redaktionen har läst boken: "En otroligt spännande story som verkligen vänder upp och ner på allt. Man känner mycket för huvudpersonen i boken och det känns på något sätt som att det hela händer en själv. Detta är för övrigt författaren bakom boken och serien Big Little Lies." 

Finns att köpa för 54 kronor här!

 

 

Stalker - Lars Kepler 

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter. Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer...

Tove på Devote-redaktionen har läst boken: "Denna bok vill du inte läsa när du är ensam hemma på kvällen... Jag har aldrig läst en mer nervkittlande bok. Jag rekommenderar alla att läsa den - men gör det gärna under en solig sommardag på stranden."   

Finns att köpa för 54 kronor här!