Redaktionens budgettips: Hudvård

Redaktionens budgettips: Hudvård

Att ta hand om sin hud är något många har ett intresse för. Men i en djungel av produkter som kostar skjortan är det svårt att hitta en hel rutin som inte kostar en förmögenhet. Ofta får man känslan att dyrt måste vara bättre, och man blir mer och mer osäker när man ska köpa nya produkter.

Vi tänkte därför ge er våra bästa budgettips när det kommer till hudvård, som både är snälla mot huden och plånboken!

 

1. Rengöring

Ett av de viktigaste stegen i en hudvårdsrutin är ju att rengöra sin hud för att få bort bakterier & smuts efter en lång dag.

En av våra favoriter är Burts Bees Soap Bark & Chamomile Deep Cleansing Cream som är en stimulerande, uppfriskande & krämig rengöring. Perfekt för den som har trött och kombinerad hud.

109:-/170g, finns att köpa här!

 

För dig som har en känslig och torr hud rekommenderar vi La Roche-Posays klassiska rengöringslotion Toleriane som skonsamt rengör huden, tillsätter fukt och lugnar.

149:-/200ml, finns att köpa här!

 

För dig som använder mycket ögonmakeup och tycker om att använda ett micellärt vatten rekommenderar vi verkligen Biodermas Sensibio H20. Den tar bort alla spår av makeup samtidigt som den inte irriterar ögonen eller huden.

159:-/500ml, finns att köpa här!

 

 

2. Ansiktskrämer och serum

Något som kan vara svårt att hitta för en billigare summa är oftast krämer och serum. Men vi har hittat några billigare guldkorn!

För dig som är torr och/eller känslig finns bland annat L300’s Intensive Moisture Face Cream i en oparfymerad version. Det är en väldigt intensiv ansiktskräm som du kan använda både på dagen och natten.

74:-/60ml, finns att köpa här!

 

 

Om du söker en lättare kräm, exempelvis om du har blandhy, så finns Avenés ansiktskräm Hydrance Light. En svalkande och lugnande kräm som snabbt absorberas in i huden utan att lämna en kladdig känsla.

119:-/40ml, finns att köpa här!

 

Om du har en oljig hud och kanske även problem med acne så återkommer vi till Bioderma och deras ansiktskräm Sébium Pore Refiner. En ansiktskräm som funkar både dag och natt. Anpassad för en fet hud och balanserar talgutsöndringen.

109:-/30ml, finns att köpa här!

Om du vill boosta din hud med fukt för en billigare peng så är nog Kronans Apoteks egna fuktserum bra för dig. Fuktbevarande hyaluronsyra och vitamin E ger dig härlig spänst och lyster.

99:-/50ml, finns att köpa här!

Om din hudton känns ojämn eller om du vill få känslan av mindre porer så borde du testa The Ordinarys serum vid namn Niacinamide 10% + Zinc 1%. Applicera innan dag och nattkräm för bästa resultat.

69kr/30ml, finns att köpa här!

 

3. Peelings & treatments

Alla vill vi få lyxa till det med en ansiktsmask, en härlig olja eller en peeling ibland. Här är några för ett bra pris!

Kombinera ansiktsmask och peeling med Kicks egna Enzyme Peel Gel Mask. Du applicerar den innan du går och lägger dig, sedan tvättar du bort produkten på morgonen. Du får en jämnare hudton med mer lyster. Du får även en härlig peeling/exfoliering med enzymerna som tar bort döda hudceller!

99:-/50ml, finns att köpa här!

Vill du ha en snabb peeling? Då kanske du ska testa The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. En djupt exfolierande ansiktsmask som du endast ska ha på huden i 10 minuter. Den förbättrar ojämnheter och minskar fina linjer.

89:-/30ml, finns att köpa här!

OBS! Var försiktig om din hud är känslig!

Formula 10.0.6 är populära för sina produkter då dem har bra priser, och en av deras mest hyllade produkter är deras Be Berry Fresh Balancing Mud Mask som är en djuprengörande och balanserande ansiktsmask.

99:-/100ml, finns att köpa här!

 

 

 

Text: Annie-Ines Michaelsdotter