Så dricker du citronvatten på bästa sätt - för maximal hälsoeffekt

Så dricker du citronvatten på bästa sätt - för maximal hälsoeffekt

Det är inte bara gott och fräscht – citronvatten har dessutom visat sig ha mycket goda häsloeffekter på kroppen. Men hur dricker man sitt citronvatten för att få ut maximal effekt? Vi har tagit del av en studie (Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition) som avslöjar hemligheterna! 

 

Hur mycket citron ska jag använda för bästa resultat?

För att få ut så mycket som möjligt av fördelarna med citronvatten är det viktigt att du använder hela citronen, inklusive skalet. En citron innehåller en hög mängd vitamin C som behövs för att producera kollagen i kroppen, stärka ditt immunsystem och hålla igång matsmältningen. 

 

Kallt, ljummet eller varmt vatten? 

Definitivt ljummet vatten! Denna temperatur hjälper till att extrahera vitamin C och polyfenoler från både citronen och dess skal. Ljummet vatten är idealiskt eftersom det är lättare att dricka i stora mängder än om det är mycket varmt eller för kallt. 

 

Vilken är den bästa tiden på dagen att dricka citronvatten?


Vår kropp är extremt uttorkad när vi vaknar så att ta ett glas ljummet citronvatten på morgonen är bland det bästa du kan göra. Du hjälper inte bara kroppen att återfå den naturliga vätsebalansen utan bidrar även till att metabolismen fungerar som den ska under dagen! 

 

When life gives you lemons, make lemon water!